Vergezichten

De ondoordachte lelijkheid, geschilderd in de meest afgrijselijke RAL-kleur die je je voor kunt stellen, rukt op in Wijdemeren. Groot en gruwelijk. Was het eerst raak aan het einde van de Kerklaan in Kortenhoef, nu verrijst er een even wanstaltig gedrocht aan het einde van de Middenweg in Nederhorst den Berg.

Waar komt die wansmaak zo ineens vandaan? En waarom aan het einde van lange rechte wegen, zodat je je er kilometerslang aan moet ergeren? Zijn het bouwers/ontwikkelaars die een esthetiek-gen te weinig hebben? Een welstandscommissielid die de betreffende situatie alleen van de kaart kent wellicht? Of mot er gewoon zo goedkoop en massaal mogelijk gebouwd worden en op gemeentelijk advies in RAL 7031 (blauwachtig grijs of grijsachtig blauw) geschilderd.

Het bedrijfsverzamelgebouw in Kortenhoef zal zeker zijn nut hebben, daar wil ik niets aan afdoen; maar waarom zo’n oerlelijke buitenkant?

Die nieuwe tennishal in Nederhorst moet er zeker komen, maar waarom zo afzichtelijk? Er mag toch best een vrolijker kleurtje op dan hetRuhrgebiedgrijs dat er nu op gepoteld zit? Ach, bestond de 1% regel maar voor de esthetische vormgeving van gebouwen, maar nee… groot en grijs is het devies.

Tip voor de projectontwikkelaar die onze gemeente nóg een tikje onaantrekkelijker wil maken, hier een aantal nu nog leuke plekjes aan het einde van een lange rechte weg die nog wel wat lelijkheid kunnen gebruiken:

  1. Zuidereinde richting Hilversum, vlak voor de 1e kanaalbrug rechts.
  2. Aan het einde van de Leeuwenlaan, direct over de Smidsbrug links
  3. Bij overgang Herenweg in ‘t Stichts eind
  4. Aan het einde van zowel de Nootweg alsook de Lindelaan.

U heeft de welstandscommissie aan uw zijde, aan de slag !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.