Virtuele KUD Quiz geslaagd!

De makers van de Ken Uw Dorp Quiz hebben ons vanavond verblijd met een speciale quarantaine versie van de inmiddels lokaal in Kortenhoef en ‘s-Graveland wereldberoemde KUD Quiz. Een speciale versie waarbij de vragen gesteld werden op Facebook en de deelnemende teams, verdeeld over de huiskamers van de deelnemers, met videoconferencing en Whatsapp overlegden over de antwoorden.

In maximaal twee uur moesten door 41 teams 45 vragen beantwoord worden over de geschiedenis van de twee dorpen gemengd met vragen over het heden, cryptogrammen en afsluitend een paardensprong.

Dat ging wonderbaarlijk goed. Vanmiddag tuigde ik nog Jitsi op om te videovergaderen en deed ik met twee deelnemers een test. Dat ging prima. Dus we waren er klaar voor.

Team Persmuskieten in actie! Niet op de foto staat Herman Stuijver. (Foto Sakia Luijer (rechtsonder))

Om kwart voor acht logden alle teamleden van het team persmuskieten in. Ook de andere 40 teams zaten toen klaar om de virtuele KUD-battle aan te gaan.

De teamleden van mijn team, de Persmuskieten,  deden het weer voortreffelijk. De antwoorden kwamen snel en met niet al te veel debat om tot een eensluidend antwoord te komen. Af en toe viel de verbinding met deze of gene even weg, maar dat verhoogde het plezier in dit avontuur, zeker als hij of zij weer terug kwam in ons midden.

Om half tien waren we klaar en zonden wij onze antwoorden in, waarbij het lastigste moment van de avond nog was om op pakweg zestien kleine plaatjes de bruggen te selecteren. Dat was nodig om het resultaat van ons noeste arbeid met de verzendknop te kunnen versturen aan de organisatie.

Het was weer een echt dorpsfeestje, waarbij de afstand elegant overbrugd werd.

Beste KUD-quizmakers, reuze bedankt voor een leuke avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.