Vlaggen op Rading 1

De gemeenteraad heeft dus besloten dat de regenboogvlag voortaan, bij bepaalde gelegenheden, ook van het Wijdemeerse gemeentehuis zal wapperen.

Bij het protest tegen de inhoud van de Nashville verklaring, die o.a. het huwelijk tussen man en vrouw zalig verklaarde, bleef de vlag binnen. Daarmee was Wijdemeren volgens de krant de enige gemeente in deze regio, die het bij een zielloze verklaring hield.

Toen André van der Louw, zeer prominent lid van de Rode Familie, burgemeester van Rotterdam was, liet hij eens op 1 mei aan de Coolsingel de rode vlag hijsen. Wij prezen hem om deze moedige daad maar half Nederland, uiteraard onder leiding van De Telegraaf, sprak daar schande van.

En dat is dus niet terecht. Waarom zijn mensen zo bang om zich aan koud water te branden? Waarom zou er bij tijd en wijle niet een gelegenheidsvlag van het Huis van de Gemeente mogen wapperen. Is de VVD jarig? Kom op, met die VVD vlag. Beginnen de scholen weer? Komt Sinterklaas het land binnen? Opent Albert Heijn een grote nieuwe supermarkt? Laat van de gemeentemast de vlaggen zwieren en zwaaien. En is er nog geen vlag voor, dan moet die bliksemsnel worden gemaakt.

Dat gemeente-tehuis van ons kan best een vlaggetje gebruiken. Weggedoken achter de massale Knorr bebouwing maakt het toch al zo’n miserabele indruk.

Een vlag op een modderschuit zegt u ? Wilt u alstublieft uw flauwe grappen voor u houden.

Eén gedachte op “Vlaggen op Rading 1”

  1. Leuk verhaal, maar toch zijn er vlaggen die ik niet graag op Rading 1 zou zien wapperen. En sommige anderen willen waarschijnlijk weer andere vlaggen niet op het neutrale (art. 1) gemeentehuis.
    (Ik noem als voorbeeld een Israëlische of een Palestijnse vlag of een SP of PVV vlag.)
    Dus voorkom die discussie en laat al die vlaggen lekker overal wapperen, maar nu juist niet op het gemeentehuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.