Waar de blanke top

Hij heeft het Mediapark in Hilversum gekocht. De publieke omroep wordt langzaam maar zeker gewurgd door de geldminnende overheid die droge ogen houdt als het Mediapark wordt gekocht door iemand die niets met media te maken heeft, maar in het park vooral huizen wil bouwen, ter meerdere glorie van zijn bankrekening. Dag, park, dag media.

Diezelfde handelaar van bekende familie exploiteert in Amsterdam 250 in zijn bezit zijnde huurwoningen ten behoeve van de onmetelijke stroom toeristen tegen ongehoorde prijzen. Zo onttrekt hij betaalbare woningen aan de markt en kunnen nu al gewone mensen geen huizen meer huren of kopen. De gemeente Amsterdam zint op actie 

Zandvoort is het oude Zandvoort niet meer, dat weet ik ook wel. Maar de duizenden die er zon en zee zoeken willen wel graag behouden wat er nog van over is. Ook al moet je daarvoor In het holst van de nacht je bed uit, om nog een parkeerplaats en een stukje zand te bemachtigen. Midden op een mooie zomerdag  worden alle wegen gesloten want dan al is Zandvoort vol Daarmee, zou je zeggen, is de uiterste grens bereikt.

En nu heeft genoemde handelaar, na het kopen van het circuit, het voor elkaar gekregen de formule 1 racerij naar Zandvoort te halen. Een niet te overzienramp, die door geldminnend Nederland met gejuich wordt begroet alsmede door een opgewonden volslagen ongeloofwaardige burgemeester, die victorie kraait  en binnenkort vertrekt.

Ons kustgebied voor zover niet volgeplempt met tweede woningen is een kostbaar bezit. Iedere aanslag dient te worden tegengehouden.

Wie stopt de doorgedraaide geldwolven?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.