Wat vindt de politiek?

De auteurs van Rading Nul willen meer interactie met de politiek bewerkstelligen. Daarom willen wij na elke raadsvergadering een tweetal fracties een forum bieden om uit te leggen waarom zij zich tijdens de raad opstelden zoals zij deden.


Wij leggen een specifiek agendapunt voor aan twee fracties, die daarover, zoals in de raadsvergadering bleek, een duidelijk verschillende mening hadden. Wij zetten eerst op deze website een korte uiteenzetting van de kwestie. Waar ging het over? Wat was de mening van de fracties en waarom? Wij onthouden ons op die zelfde page van het publiceren van een mening over de zaak. Natuurlijk kan en mag een auteur zijn (kritische of waarderende) stuk schrijven zoals altijd, maar om verwarring te voorkomen, niet op dezelfde page.

Hoe willen we dat gaan doen?

We sturen de twee fractievoorzitters de beschrijving van de kwestie en vragen hen hoe ze tot hun standpunt in de gemeenteraad kwamen. We vragen ze om binnen een week een beknopt antwoord te geven. Die twee antwoorden publiceren wij (zonder commentaar op dezelfde pagina) op deze website waarmee we de beide partijen een podium bieden.

We hopen binnenkort de eerste twee antwoorden aan u te kunnen presenteren. Wij houden u op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.