‘We krijgen meer ruimte’

De vandaag verschenen Nieuwsbrief van de gemeente Wijdemeren bevat een verwijzing naar een videoboodschap van burgemeester Crys Larson. Heeft zo’n boodschap eigenlijk zin? Mijn indruk: ja zeker.

Burgemeester Larson gaf geen ‘nieuwe’ informatie. Ze herhaalde in eigen woorden wat Rutte steeds in zijn persconferenties verkondigde: anderhalve meter afstand houden, thuis blijven als je niet lekker bent, niet gezellig de drukte opzoeken zoals je eigenlijk graag zou willen. Ze voegde wat meer specifiek op onze plassengemeente gericht advies toe: Als je naar een strandje gaat of als je gaat varen, zorg ervoor dat je je vuil meeneemt, dat je geen overlast veroorzaakt, en dat je als je op het water bent niet te hard vaart. “Samen zorgen we ervoor dat we (1) kunnen blijven genieten van de versoepeling zoals die nu is afgekondigd, en (2) dat ons gebied gewoon een prachtig mooi gebied blijft om te wonen maar ook om te recreëren.” Ze besloot met “Ik wens u alvast een hele fijne zomer, maar vóór die tijd ook zeker een heel fijn hemelvaartsweekend. Tot gauw.”

Weinig nieuws, maar dat is ook niet nodig. Wat we nu in deze tijd nodig hebben zijn bemoedigende woorden, en het gevoel dat de overheid er is voor ons. Dat is de boodschap die ik er uit opmaakte. Dat is waar we behoefte aan hebben.

Goed gedaan, burgemeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.