Weer een miljoen

Het gaat lekker met de grondexploitaties… Niet dus. Op de commissievergadering van morgen, 21 april 2020, ligt er een voorstel om de verliesvoorziening voor de Porseleinhaven in Loosdrecht te verhogen met €1.040.000 “ter afdekking van het geprognosticeerde additionele tekort op eindwaarde”. Het totale verlies staat nu op €7.8 miljoen. En het gaat maar door.

Porseleinhaven Loosdrecht (bron afbeelding)

Vorige jaar om deze tijd moest er €845.100 toegevoegd worden aan die voorziening, d.w.z. het voorzienbaar verlies op de Porseleinhaven. Nu dus ruim een miljoen. Het lijkt erop dat het onthutsende Metafoor-rapport over grondexploitaties in Wijdemeren dat begin vorig jaar beschikbaar kwam, weinig uitgehaald heeft. In dat rapport stonden 34 aanbevelingen om de werkprocessen te verbeteren. Volgens het college zijn ze vrijwel allemaal overgenomen, maar inmiddels zijn we een jaar verder en tot nu toe lijkt het niet veel geholpen te hebben. Het zou misschien verstandig zijn als de raad eens zou uitzoeken of die aanbevelingen werkelijk zijn opgevolgd, en hoe ze zijn opgevolgd. Want dit loop echt de spuigaten uit.

2 gedachten op “Weer een miljoen”

 1. Ik moest meteen aan Michiel van Balen, raadslid voor de VVD, denken toen ik las dat er weer een miljoen weg gulpt in het zwarte gat dat eerst Dorpscentrum heette, toen Loosdrechts Terras en nu Porseleinhaven. Hoe mooier de naam hoe groter de overschrijdingen, zo lijkt het. Waarom moest ik aan Michiel van Balen denken?

  Omdat die in de raad van 5 maart met lood in de schoenen instemde met een overschrijding van de kosten van de Oud Loosdrechtsedijk met 4 ton. Hij zei toen dat “dat de laatste keer was dat hij zo’n overschrijding zou toe staan”.

  Het onderschrift bij zijn lachende foto was toen:
  “ Michiel van Balen (VVD) staat leuk op de foto. Lachend. Maar hij sloot het debat streng af met de mededeling dat het nu afgelopen moet zijn met de grote overschrijdingen in grote projecten, zoals Wijdemeren er de afgelopen jaren aardig wat verzameld heeft. “Ik zal in dit soort gevallen geen extra kredieten meer goedkeuren!”

  Ik ben benieuwd….

  Voor de foto zie: https://rading-0.nl/plaatjes-vullen-de-gaatjes/

 2. zo langzamerhand lijkt het er sterk op, dat de gemeenteraad de grip op zijn eigen budgetrecht totaal kwijt is.
  met andere woorden: ze stellen een bedrag ter beschikking, het wordt uitgegeven door de wethouders en hun companen – de ambtenaren- en als het op is, krijgen ontwikkelaars na hun point-of-no-return te hebben bereikt gewoon wat ze alsnog tekort komen. anders ligt het project stil.
  hoe kan een raad dit nu in hemelsnaam blijvend, volledig en juist controleren???????????
  zelf dan maar opstappen als zinloos tijdsverdrijf in zo’n politiek onmogelijke situatie? je zou het bijna denken als hier geen punt achter wordt gezet. hoe kun je nu nog met goed fatsoen je kiezers vertegenwoordigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.