Wethouder in actie

Vandaag zag ik tweemaal onze wethouder Rosalie van Rijn aan het werk. De gemeente Wijdemeren heeft er een goede vertegenwoordiger aan.

Als wethouder van o.a. Cultuur onthulde ze vanmiddag het eerste bordje van de wandelroute ‘Vroeger en Nu’, opgezet door de Historische Kring van Nederhorst den Berg. Dat bordje — er komen er meer langs een uitgezette wandelroute — toont een foto van hoe het dorp er vroeger uitzag vanaf dezelfde plaats, met een QR code die je via je eigen mobiel brengt naar een website met meer gegevens.

Wethouder Van Rijn onthult bord wandelroute

Twee uur later opende de wethouder de goedbezochte fototentoonstelling van de Historische Kring en maakte bekend wie de winnaars waren van de fotowedstrijd met als thema ‘je favoriete plek in Nederhorst den Berg’. En tussendoor, zo begreep ik, was ze nog even bij een activiteit in Kortenhoef. Een actieve jongedame.

Die twee activiteiten van de Historische Kring geven aan hoe zeer mensen zich verbonden voelen met hun dorp. Daar heb je in wezen geen apart ‘gemeentelijk kernenbeleid’ voor nodig. De mensen regelen ’t zelf wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.