Ziedend

De gemeenteraad van Wijdemeren is ziedend… Nu gebruiken politici graag superlatieven als “perplex” of “geschokt” en nu weer “ziedend”, want je moet toch wel laten merken dat je nét iets meer aangedaan bent dan de politici van andere partijen. Laten we aannemen dat ze weliswaar niet ziedend, maar zeker wel een beetje boos zijn.

Boos op Inovum, boos op Bouwinvest omdat die twee partijen een zakelijke transactie met elkaar aangaan (verkoop Veenstaete) waar mogelijk afgesproken voorzieningen en/of geïnvesteerd gemeentegeld bij verloren gaat. Dan denk je als betalende burger: “Als de gemeente mijn geld investeert in Veenstaete, dan zullen ze daar toch wel heldere afspraken over maken? Dan heeft men daar toch wel een contract voor opgesteld? Dan staat er toch een clausule in dat contract wat er gebeurt bij een eventuele verkoop van Veenstaete?” Kennelijk niet, in dit geval.

Nou, laat ik u dan een illusie armer maken. Niet alleen in dit geval gaat het contractueel mis, het gebeurt vaker. Private partijen die contracten afsluiten met de gemeente.  En dan blijkt na een tijdje dat die private partijen veelal nét iets slimmer en handiger met contracten zijn dan ons gemeentebestuur en het ambtelijk apparaat bij elkaar. Jarenlange zakelijke ervaring versus goedwillend amateurisme, een ongelijke strijd.

Ziedend zijn ze, die Wijdemeerse raadsleden. Maar denkelijk op de verkeerde mensen. Ik kan me niet voorstellen dat Inovum of Bouwinvest iets zullen doen of laten tegen een contractueel vastgelegde zaak in, daar schat ik ze nét even te professioneel voor in. Dus wanneer de raad ziedend is, dan kan dat zijn op de wethouder die dit geld heeft toegezegd zonder de randvoorwaarden correct vast te leggen. Maar dan moet de raad ziedend zijn op zichzelf, zij leveren immers die wethouders én zij controleren die wethouders. Ziedend zijn ze, of op z’n minst een beetje boos, maar dan wel op zichzelf.

Eén gedachte op “Ziedend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.