Tien jaar Wijde Gat Concerten

Zaterdag werd weer het Wijde Gat Concert gehouden op de enigszins verborgen plas achter de kern van Oud Kortenhoef met de naam het Wijde Gat. De eerste keer gebeurde dat op 10 september 2011.

De combo met spreekstalmeester Co de Kloet en leunend tegen de mast Derk de Kloet. De combo zijn: Wilco Koster op piano; Boris Oostendorp ( oorspronkelijk uit Loosdrecht) op Contra Bas; Lucas Jansen (Kortenhoef) en Ben Schouten van der Velden ( Kortenhoef) op Trombone! (Dank Derk.)

Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar zaterdag werd na acht concerten in tien jaar weer het Wijde Gat Concert georganiseerd. In 2013 was het het weer dat het concert onmogelijk maakte. Het was dit keer weer een feestje. Dit keer met een combo en zang van Derk de Kloet. En dat met Co de Kloet jr. als spreekstalmeester. Het was bewolkt, maar droog.

Het Wijde Gat is van Natuurmonumenten. Een plas waarop niet gemotoriseerd gevaren mag worden. Met uitzondering van de platbodem waarop de artiesten hun concert geven en twee boten van de Stichting Blok die er eens per jaar wel heen mogen varen.

Het publiek komt van diverse plekken met van alles wat maar drijft. Roeiboten, punters, zeilboten, kruisers, roeiboten van roeivereniging Tromp, huurboten, suppend, opblaasboten, etc. Zo verzamelt zich een publiek van pakweg honderd tot tweehonderd man zich al drijvend aan het eind van de middag om zes uur tot het vallen van de avond om acht uur.

Wachtend op een sleep.

Omdat er niet gemotoriseerd gevaren mag worden verzamelen de boten die alleen gemotoriseerd de plas op zouden kunnen op het Hilversums Kanaal bij de ingang van het Wijde Gat. Daar krijgen ze een sleep van de boten van de Stichting Blok die ze als een lang lint achter elkaar gebonden de plas op slepen naar de plek van het concert.

De sleep op weg naar de platbodem.

Op de boten van het publiek zijn de hapjes en de drankjes ruim voor handen. Omdat ook stilliggend de boten aan elkaar gebonden worden ontstaat er in de vrolijke sfeer een verbroedering die leidt tot het uitwissen van de hapjes en drankjes.

Het publiek met muziek hapjes en drankjes.

Derk de Kloet nam zijn publiek mee naar de jaren vijftig croonen als Dean Martin en Perry Como en rocken als Chuck Berry en Elvis Presley. Ondanks de beperkte ruimte op de roei- en andere boten werd er ook uitbundig gedanst, zo aanstekelijk was de muziek. Het was weer een feestje waar we weer een jaar op kunnen teren.

Stichting Blok bedankt!

Links naar eerdere concerten

11092011 Wijde Gat Concert (Video Youtube 2011)
09092012 Wijdegat Foto’s
02092013 Wijde Gat Concert 14-9
13092014 Wijdegat Concert Geslaagd
28082015 12 sep. Wijde Gat Concert
11092016 Wijde Gatconcert 2016

 

 

2 gedachten op “Tien jaar Wijde Gat Concerten”

  1. Wat een mooi stuk! En een mooie ervaring. Altijd leuk om met mijn broer op het podium te staan. De muzikanten zijn geweldig. Gespeeld hebben: Wilco Koster op piano; Boris Oostendorp ( oorspronkelijk uit Loosdrecht) op Contra Bas; Lucas Jansen (Kortenhoef) en Ben Schouten van der Velden ( Kortenhoef) op Trombone! Het Publiek was ronduit Geweldig! Een Feest!

    Derk de Kloet

  2. Dat bedoel ik dus!!!! Leuke positieve stukken op RADING O. Dan zijn eventuele kritische stukken minder chagrijnig om te lezen! Heerlijk zo’n evenement inbond dorp. En zaterdag weer een vertrouwde ronde van Kortenhoef😍 daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.