Anonieme Reacties?

We kregen er de laatste tijd aardig wat nieuwe lezers bij. Tijd om de Rading Nul spelregels weer even toe te lichten en een beetje aan te scherpen. Dit gaat over reacties.

Laten we voorop stellen dat wij heel blij worden van reacties, welke dan ook.  Ook als u negatief reageert op onze pennenvruchten, maar ook als blijkt dat u het volkomen met ons eens bent. En ja, ook de auteurs van Rading Nul zijn het lang niet altijd eens met elkaar.

Op ons colofon staat hoe wij om gaan met reacties. U kan dat hier lezen.

Dit zijn de hoofdregels:
  1. Iedereen kan reageren.
  2. De auteur van het bericht op onze site beoordeelt uw reactie op zijn bericht en besluit om die reactie toe te laten, dan wel te weigeren. Over een weigering wordt niet gecorrespondeerd.
  3. Een reactie moet leesbaar (begrijpelijk) zijn en op de inhoud van het bijbehorende bericht slaan.
  4. Reageren op reacties mag, maar een debat met reactie op reactie op reactie wordt afgebroken. (Reageren door één en dezelfde persoon, op ieder stuk dat gepubliceerd wordt verbieden wij niet, maar wij behouden ons ook hier het recht voor om reacties niet te publiceren.)
  5. Een reactie mag best een beetje fel zijn, maar hij moet fatsoenlijk blijven. Schelden staan wij niet toe.
  6. Identiteit van de auteur moet duidelijk zijn, zijn of haar voor- en achternaam moeten vermeld worden. Alleen een voornaam of een achternaam beschouwen wij als anoniem en publiceren wij niet. (Wij weten niet welke Piet, Jasper of Anita reageerde, evenmin als welke Jansen, Pos of Luijer.) Wij willen open discussiëren.
  7. Uw email-adres wordt nooit gepubliceerd of vrijgegeven door ons. (Ook een fake email-adres levert een anonieme reactie op. (Dit wordt soms getest door er een email heen te sturen.)
  8. Eén uitzondering kan zich voor doen. Als u wilt reageren, maar u heeft zeer goede redenen om dat toch anoniem te doen, dan kunt u bij de naam “Anoniem” invullen.
    De auteur van het stuk, die de reacties beoordeelt, zal een email naar het adres sturen dat u opgeeft, met de vraag of u uw identiteit wilt onthullen en of u uw reactie echt gepubliceerd wilt hebben. Pas daarna zal de reactie toegelaten (gepubliceerd) worden met de toevoeging “De schrijver van de reactie is bij Rading Nul bekend”. (Tenzij de reactie natuurlijk op andere criteria tegengehouden moet worden.)
Reacties, graag!

Maar onthoudt, wij zijn blij als u reageert, of op elkaar reageert. Dat is de doelstelling van onze inspanningen.

Sitebeheerder, Rik Jungmann

2 thoughts on “Anonieme Reacties?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.