Het blijft oorverdovend stil!

Op 16 maart werden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dat leverde DLP een oorverdovende overwinning op. Een enorme steun in de rug van (in)formateur Gert Zagt om snel tot een nieuw gemeentebestuur te komen. Zou je denken. Tja, zou je denken.

Ahum… (Afbeelding Binnenlands Bestuur)

Maar er gebeurt niets. Althans niets wat zichtbaar of hoorbaar is. Eerst was het verhaal dat er geen burgemeestersbrief en geen overdrachtsdocument was. Maar die smoes heeft zijn houdbaarheid inmiddels, zes weken na de verkiezingen, wel gepasseerd.

De geheimzinnige stilte over de formatie begint zorgelijke vormen aan te nemen. Waar DLP tot voor kort de media en de openbaarheid niet schuwde, vertoont de partij en haar voorman/formateur Gert Zagt nu een ernstig geval van oestergedrag. De schelp is hermetisch gesloten. Geen glimpje komt er naar buiten. Zou hij broeden op een parel in zijn schelp?

Zijn er wel gesprekken? Zo ja, met welke partijen? Over welke onderwerpen. Wat staat bovenaan de prioriteiten? Zijn er al kandidaat-wethouders in zicht? In de krant van vandaag was een foto te zien van de onderhandelende partijen in Hilversum ten bewijze dat daar iets gebeurt.

Zorgelijk
Artikel van Hans van Keken in de Gooi enEemlander met onheilspellende teksten van wethouder Jos Kea. Foto: Douwe van Essen.

In dezelfde krant een prachtfoto van Rading Nuller Douwe van Essen met het portret van de (demissionaire) Wijdemeerse wethouder Financiën Jos Kea (VVD) onder de onheilspellende kop “HET WATER STAAT WIJDEMEREN AAN DE LIPPEN”. Met daarnaast de opwekkende mededeling: “Eerst moeten we de capaciteit van de belastingen maximaal benutten.” Om kort te gaan doe de gordels maar om in afwachting van de ongetwijfeld flink stijgende gemeentelijke belastingen. En Wijdemeren zat altijd al in de kopgroep qua gemeenteleges en belastingen.

Waar blijft een nieuwe coalitie? Waar blijft een nieuw missionair college?

Kom op Gert, geef eens een beetje gas! En laat eens wat van je horen.

Eén gedachte op “Het blijft oorverdovend stil!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.