Levensteken en De Beste Wensen!

Rading Nul rustte even op de vergaarde lauweren. Er was al een trouwe lezer die vreesde dat deze site gestopt was of zoiets. Welnu laat mij u, trouwe lezer en liefhebber van het onafhankelijke woord, gerust stellen. Rading Nul is kicking and alive, zoals we dat in Algemeen Beschaafd Nederlands zeggen.

Niets aan de hand. Maar het nieuws uit onze bron, te weten het bestuur van Wijdemeren op Rading Één, droogde even op tijdens de feestdagen. En als je niks te melden hebt, dan kan je ook maar beter niks melden, vinden wij. Anders worden we een soort roddelrubriek, een soort juicekanaal dat met alle middelen gevuld moet worden, al gaat het nergens over, laat staan dat wij proberen dat u uw kostbare tijd verspilt aan niks.

Herman Stuijver krijgt de Erepenning opgespeld door burgemeester C. Larson. (Foto: Gem. Wijdemeren)

Dus even geduld. Als de voortekenen niet bedriegen gaan we weer boeiende tijden tegemoet. Neem nou het Weekblad Wijdemeren, dat onder het pseudoniem Nieuwsster verschijnt in Loosdrecht en omgeving. Redacteur Herman Stuijver van die bladen kreeg uit handen van burgemeester Larson de gemeentelijke erepenning voor 20 jaar activiteiten voor Wijdemeren journalistiek, cultureel en sportief. Herman, collega, van harte gefeliciteerd met deze erkenning van ons gemeentebestuur. Verdiend!

Maar in de bladen en de krant stonden ook stukken over de overlast op het Lindeplein in Nieuw Loosdrecht. Veel vernielingen en angstaanjagende situaties, veroorzaakt door circa 70 jongeren. DorpsBelangen stelde al vragen aan het college, en dan met name aan portefeuillehouder Openbare Orde burgemeester Larson, hoe het zover heeft kunnen komen. Ook heeft er zich een burgercommitee gevormd dat in gesprek wil met burgemeester Larson.

In Kortenhoef werd de gemeenschap gedurende drie weken lang iedere avond om een uur of negen, tien vergast op enkele zeer harde knallen. Onaangenaam, maar een fact of life. Iemand die te veel vuurwerk had aangeschaft en er geleidelijk in drie weken van af wilde. Het zij zo.

Het interessantst worden op korte termijn de verkiezingen op 15 maart, die wel eens grote verschuivingen kunnen gaan geven.

Mag ik afsluiten met de wens dat onze lezers een gezond, integer, vrolijk, kritisch en vruchtbaar jaar mogen beleven aan 2023!

Mede namens de auteurs van Rading Nul,

Rik Jungmann

 

Eén gedachte op “Levensteken en De Beste Wensen!”

  1. Goed dat Rading Nul weer terug is, steeds weer boeiend om dit te volgen. Heb het echt gemist. En ook leuk te zien dat Herman de erepenning heeft gekregen, hij heeft het verdiend. Naast het feit dat Herman altijd bereid is om een “verhaaltje te maken” als er wat te melden valt zingt hij ook altijd vol enthousiasme zijn partijtje mee in het Ankeveense koor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.