Groep 7 van De Regenboog: gefeliciteerd met jullie nieuwe meester

Rik Jungmann schreef het al: over de Wijdemeerse politiek is even niks te melden, want daar gebeurt niks. Daarvan maak ik dan maar gebruik voor een nieuwtje uit het ‘gewone’ leven: groep 7 van basisschool De Regenboog in Kortenhoef heeft sinds begin deze maand een nieuwe leerkracht: meester Ferdi. Daarmee wil ik groep 7 feliciteren.

Meester Ferdi. (Foto LinkedIn)

Altijd spannend als je een nieuwe meester of juf krijgt. Nou, ik heb begrepen dat meester Ferdi zelf het ook best spannend vindt. Logisch, want het grootste deel van zijn leven deed hij heel andere dingen. Hij is een ‘zij-instromer’, zoals dat heet. Da’s een lastig woord voor iemand die altijd heel ander werk heeft gedaan, maar nu graag op een school wil werken.

Hoe het bij meester Ferdi zit met rekenen weet ik eerlijk gezegd niet. Maar dat zal wel in orde zijn, want ik las dat hij voor de rekentoets is geslaagd.

Wat ik wel zeker weet, is dat meester Ferdi hartstikke goed is in lezen en schrijven. Dat komt mooi uit, want vooral goed lezen is voor Nederlandse kinderen wel eens moeilijk. Ik denk dat groep 7 met lezen en schrijven van meester Ferdi een boel kan leren.

Hoe ik dat allemaal weet? Nou, ik ken jullie meester Ferdi nog van vroeger. Toen waren we allebei journalist – stukjes-schrijvers voor kranten. We hebben ook eens samen stukjes geschreven. Dat is nu 21 jaar geleden. Hij werkte toen bij de Gemeenschappelijke Persdienst (GPD) in Den Haag en ik bij Haarlems Dagblad.

Die stukjes gingen over geld in de sport. We schreven bijvoorbeeld over de handel in heel jonge voetballers uit Brazilië en Afrika. Dat kon voor die voetballers heel eng en vervelend zijn. En over hoe belangrijk sport is voor de televisie die in Hilversum wordt gemaakt, bij de NOS bijvoorbeeld.

Wat ik toen ook heb gemerkt, is dat meester Ferdi heel aardig is. Je kunt vaak met hem lachen. Dus als jullie eens een lolletje met meester Ferdi willen uithalen (niet te erg natuurlijk) dan kan hij er vast wel om lachen, denk ik.

Dus, groep 7 van De Regenboog: ik feliciteer jullie met jullie nieuwe meester. Ik wens jullie veel plezier met hem. En meester Ferdi: veel succes en vooral plezier met dat compleet andere werk dan tot nu toe. Volgens mij gaat dat best lukken.

Eén gedachte op “Groep 7 van De Regenboog: gefeliciteerd met jullie nieuwe meester”

  1. Wat een leuk stuk Ronald!
    Onze dochter is zo’n mazzelkont die nu les van hem krijgt en is heeeeeel blij met hem!
    En wij ook!
    Mooi dat mensen zo’n carriereswitch in durven zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.