Viespeukerij

Ongemakkelijk was het. Vervreemdend en niet te verdedigen.
Niet mijn mores.

Na jarenlang lid te zijn geweest van de VVD kwam ik tijdens de raadsperiode 2014-2018 tot de conclusie dat door alle onverkwikkelijkheden rondom prominenten van de VVD ik dat lidmaatschap op moest zeggen. Ik vond gehoor bij Robby Israel, die ook al tijden met dat gevoel rondliep. Na de zoveelste affaire (iets met bonnetjes) was het voor ons beiden welletjes, we stapten op.

Daar was al wel het een en ander aan vooraf gegaan; gesprekken, een brief naar Den Haag, nog meer gesprekken… we gingen echt niet over een nacht ijs, ook al niet omdat de plaatselijke VVD bestond en nog steeds bestaat uit aardige, hardwerkende en integere mensen met hart voor de zaak. Enfin, allemaal geschiedenis voor diep onderin de oude doos.

Heel actueel is nu de viespeukerij bij D66; Pechtold, Smeets, van Drimmelen, weer Pechtold… (ik ga hun escapades hier niet breed uitmeten, even googelen en u weet voldoende)

Dan denk je, daar zal best wel het een en ander door de Wijdemeerse D66 over geventileerd gaan worden, ze zijn normaliter ook altijd druk bezig op Facebook, Twitter en in de dag- en weekbladen. Er ging zelfs een Open Brief rond op internet waar je als D66-lid je afschuw kon laten blijken, waarvan slechts 2 Wijdemeerse D66-leden gebruik hebben gemaakt.

Maar nee, niets van dit alles, D66 Wijdemeren bleef als partij oorverdovend stil; niets van het bestuur, het raadslid, de fractie-assistenten… geen enkel statement. Geen enkel standpunt te vinden op hun website…Alsof ze het wel oké vonden zo, al die vrouwonterende smeerlapperij in de partij.

Tuurlijk niet, dat vinden ze zeker niet… maar waar moet ik dat uit opmaken? Zijn er leden opgestapt? Is er actie gevoerd richting Den Haag? Stapt Nanne Roosenschoon (het enige D66 raadslid) nu uit de partij? Ik denk het niet, maar hoor graag welke reactie we nog van D66 Wijdemeren kunnen verwachten. Beter laat dan nooit.

Eén gedachte op “Viespeukerij”

  1. Geachte heer Vuyk,

    Wat een drama zeg ongekend.
    Wordt het geen tijd u zich druk gaat maken om Van Lienden ( https://nos.nl/l/2426964 ) van het CDA of uw oude partijgenoten Hooimijer van de VVD ? Druk doen om D66 en de zaak opblazen om een geval van 7 jaar geleden tussen 2 volwassen mensen. De dame in kwestie wil anoniem blijven maar ging wel een relatie aan met een getrouwde man gek hè.

    Zullen we met elkaar afspreken om belangrijker zaken te bespreken zoals die
    demagoog Poetin en de oorlog in Oekraïne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.