Twee Wijdemeerse D66’ers bij ondertekenaars open brief

Op het moment van schrijven van dit stukje hebben 765 D66-leden de open brief ondertekend waarin ze van de partijleiding volledige openheid vragen over de zaak van het grensoverschrijdend gedrag van inmiddels vertrokken partijprominent Frans van Drimmelen. Van de ondertekenaars tot nu toe komen er twee uit de gemeente Wijdemeren.

Sinds zondag circuleert binnen D66 een open brief over de onverkwikkelijke zaak. De ondertekenaars willen de relevante stukken (geanonimiseerd) op tafel hebben, ze vragen van het partijbestuur volledige duidelijkheid en ze willen binnen drie weken een bijeenkomst waar partijbestuur en partijleiding (de brief is ook gericht aan Sigrid Kaag) verantwoording afleggen aan de leden.

Onder de ondertekenaars zijn er twee uit Wijdemeren: Petra Bijl (’s-Graveland, nr. 12 op de kandidatenlijst bij de laatste raadsverkiezingen) en Gonnie Roumen (’s-Graveland, partijlid).

Kijken we naar een iets groter gebied, dan loopt het aantal regionale ondertekenaars op naar zeventien. Er zijn er ook vijf uit Stichtse Vecht (fractievoorzitter Peter van Dam, raadslid Lisanne Peelen, campagnecoördinator Mark Jos van de Pol en partijleden Evrim Hotamis en Dick van Egmond), vier uit De Bilt (fractievoorzitter Donja Hoevers, oud-raadslid Vanetta Smit en partijleden Hanneke Stoel en Joannette Schuppert), drie uit Hilversum (raadsleden Vivienne Wesselink en Pim van den Brink plus afdelingsbestuurder Jesse Markus), één uit Huizen (partijlid Hennie A. Nijenhuis), één uit Eemnes (oud-wethouder en oud-raadslid Niels Rood) en één uit Soest (fractie-assistent Dennis ter Beek-Suijkerbuijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.