Alette Zandbergen legt functie neer.

Vanavond werd bekend dat wethouder Alette Zandbergen (DLP) vanmorgen haar ontslag indiende bij burgemeester C. Larson van Wijdemeren. Zij is de tweede wethouder die binnen een jaar de functie neer legt. Een half jaar geleden ging Stan Poels (GL) haar voor. Hij werd opgevolgd door Maarten Hoelscher (PvdA).

Wethouder Alette Zandbergen (DLP) Foto: Douwe van Essen

In een brief aan de raad, die bij de ingekomen stukken zit geeft zij aan dat haar gezondheid en de arbeidsomstandigheden het niet toe laten om de functie nog langer in te vullen zoals zij dat graag zou doen.

Uit de Nieuwsbrief van De Lokale Partij van maandag 6 februari 2023.
Schok door de zaal

Vanavond hield D66 in de Oude School in Kortenhoef een geslaagde informatieavond over schuldhulpverlening. De presentatie werd gegeven door D66 kamerlid Hülya Kat, die dat onderwerp in haar portefeuille heeft.

Daar waren ook de raadsleden Esther Kaper (CU), Henrieke Abrahamse (PvdA/GL) en Patricia IJsbrandij (DB) aanwezig. Aan het eind van de avond deelde Nanne Roosenschoon (D66) het bovenstaande nieuws mee, dat de lijsttrekker en wethouder van DLP uit het college stapt, dat als een schok door de zaal ging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.