College lelijk in de war

Gaat dit over een reuzebelangrijke kwestie? Nou nee, dat niet. Maar het gaat er wel over dat in de collectieve bovenkamer van het college kennelijk verontrustende dingen gebeuren.

Het was op slag van weekend toen vrijdag een brief van het college voor de gemeenteraad ter beschikking kwam. Daarin wordt kort uitgelegd waarom het kansloos is om aan De Kwakel in Kortenhoef in te zetten op nieuwbouw van een gemeentehuis en woningen. Als bijlage is een brief van Gedeputeerde Staten toegevoegd waarin staat wat de beletselen zijn.

Nuttig voor de raadsleden om dat te weten, zou je denken. Maar er staat iets in wat ze afgelopen woensdagavond tijdens een ‘beeldvormende sessie’ al hadden vernomen van wethouder Jos Kea. Desondanks kan het geen kwaad dat de raadsleden nu ook de brief van de provincie kunnen lezen.

Heel raar

En toch is er iets heel raars aan de hand. Vrijdag 28 januari kregen de raadsleden beide brieven ter beschikking. De door burgemeester Crys Larson ondertekende brief dateert van een dag eerder, donderdag 27 januari.

Maar dan het verontrustende. De op 27 januari gedateerde brief van het college eindigt met de mededeling dat wordt bezien wat er moet gebeuren om op Rading 1 in Loosdrecht een nieuw gemeentehuis en woningen te laten verrijzen. De laatste twee zinnen luiden zo: ,,In de beeldvormende sessie op 26 januari aanstaande wordt het vervolgproces toegelicht. We hopen dan ook u woensdag 26 januari te mogen begroeten.’’

Potsierlijk

Uitstekend natuurlijk, zo’n uitnodiging. Maar niet als die uitnodiging voor 26 januari op 27 januari op schrift wordt gesteld en op 28 januari de raadsleden bereikt. Dat is evidente malligheid. En toch heeft het college gemeend die brief zo te moeten opstellen. En toch heeft de burgemeester gemeend die flauwekul te moeten ondertekenen.

Flauw om op deze slak zout te leggen? Misschien, maar misschien toch niet. Want welke geestelijke kortsluiting zou zich hier hebben voorgedaan? En als het bij zo iets simpels al zo potsierlijk mis gaat, wat zou er aan Rading 1 dan nog meer mis gaan?

Eén gedachte op “College lelijk in de war”

  1. Bijvoorbeeld dat op de gemeentelijke pagina in de 🏠 aan 🏠 bladen er op een donderdag een uitnodiging stond voor inspraak voor belangstellenden over de inrichting van het Lindeplein. Mooi! Maar die was al de maandag en dinsdag ervoor geweest. Zal wel druk zijn geweest. Inspraak, een vies woord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.