De Gouden Troffel 2022

Al flink wat tijd geleden ontstond tijdens de redactievergadering c.q. stamtafel van Rading Nul de gedachte om een trofee uit te reiken aan een raadslid aan het eind van deze raadsperiode.

En dat is vandaag. Vanavond om precies te zijn. De oude raad zwaait af en morgenavond leggen de nieuwe raadsleden de eed of de belofte af  om daarna het stokje van de oude raad over te nemen.

De redactie van Rading Nul heeft na rijp beraad besloten  wie de gelukkige is die de trofee vanavond van ons in ontvangst mag nemen. Bij zo’n feestelijke prijsuitreiking hoort een toespraakje.Eén van ons had dat al geschreven, waarna hij belet vroeg bij de griffie om enkele minuten het woord te mogen richten tot de gelukkige winnaar voor de laatste klap met de hamer.

Wat bleek echter,  vanavond mogen alleen de burgemeester en de afzwaaiende raadsleden het woord voeren. Het antwoord van de griffier was duidelijk: “Tijdens de raadsvergadering is er geen gelegenheid voor andere sprekers dan de burgemeester en de afscheid nemende raadsleden.”

Goede raad is duur

(Wat een toepasselijk spreekwoord borrelt daar zomaar spontaan in mij op.)

Ik doe het dan maar als volgt.

(Onderstaande tekst werd aangepast en de foto werd toegevoegd na afloop van de raadsvergadering 29-3-2022, 23.30)

Hieronder staat de speech die ik klaar had staan voor het raadslid dat ik wilde verrassen. De verrassing is daarmee weg. Dat is jammer, maar helaas. Een plaatje van de trofee ziet u daaronder. De prijs werd na de raad binnen de CDA fractie uitgereikt, zodra de ijzeren vergaderdiscipline weer voorbij was.

Rading Nul redacteur Rik Jungmann met Eric Torsing, de trotse ontvanger van de Gouden Troffel 2022. Foto: Jan-Willem Nienhuis.
De Speech

Ik wil graag het woord richten tot het kleurrijkste raadslid van de afgelopen vier jaar. Een raadslid dat uitblonk in praktische oplossingen, die verpakt werden in niet mis te verstane, goed te begrijpen, bewoordingen. Iedereen, die de raad regelmatig volgt, zal het me mij eens zijn dat dat een grote gave is.

Ik hou de spanning er nog even in.

Het raadslid waar ik het over heb is zeer praktisch ingesteld, iets wat de gemeente Wijdemeren regelmatig flinke besparingen opleverde. De insteek van dit raadslid is altijd positief en actie-gericht. Een soort “niet lullen maar poetsen”, en dat dan in zijn prettigste verschijningsvorm, want altijd goedgemutst en voorzien van een grap als het kan.

Als ik zeg “een plakkie asfalt”, dan weet u genoeg. Dat kan er maar één zijn!

Het is de geboren en getogen Ankevener die zijn dorp zelfs een Gele Brug schonk.

Ik ga even op de formele toer.

Het heeft de gezamenlijke redactie van Rading Nul, onder het genot van een drankje in vergadering bijeen, behaagd om raadslid Eric Torsing de Gouden Troffel toe te kennen voor zijn grote verdiensten en zijn kleurrijke bijdragen in de afgelopen vier jaar.

Eric bedankt namens Rading Nul!

De Trofee

De trofee voor Eric Torsing is de Gouden Troffel 2022 van Rading Nul uitgereikt door Rading Nul voor zijn grote verdiensten voor Wijdemeren (en Ankeveen in het bijzonder), alsmede de kleur die hij regelmatig gaf aan debatten over zijn vakgebied.

 

6 gedachten op “De Gouden Troffel 2022”

  1. Onwil of onkunde?

    Rik mocht gisteren de winnaar van de Gouden Troffel niet toespreken. Dat is jammer, want de trofee drukt de waardering uit voor het werk van de gemeenteraadsleden. “Tijdens de raadsvergadering is er geen gelegenheid voor andere sprekers dan de burgemeester en de afscheid nemende raadsleden”, meldde de griffier. Dat kan, klinkt goed.

    Maar hoe voor de hand liggend is de oplossing: De burgemeester sluit de raadsvergadering en vraagt de raadsleden en andere aanwezigen om nog even te blijven zitten. Geeft het woord aan Rik.

    Speech, uitreiking, applaus en de bitterballen kunnen binnen komen.

    Wim Kozijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.