Het Weerzien na Corona

Er was vanavond een commissievergadering die live was. Ouderwets bijeen. Gezellig! Op gepaste afstand, dat wel. Er bleek een tekort aan tafelruimte voor de persmuskieten om op 1,5 meter van elkaar verwijderd te kunnen blijven. Dat knellende probleem werd snel opgelost door de bode die mij ongevraagd van een bijzettafeltje en een koffiekop met koekje voorzag.

Zodoende kon ik afstand houden tot Herman Stuijver en Hans van Keken. De voorraad bijzetperstafeltjes bleek uitgeput toen collega Ronald Frisart de raadszaal betrad. Hij ging op circa tien meter afstand van ons op de schaars bezette publieke tribune zitten om verslag te doen van het onderwerp van de avond, het rapport van het bedrijf Necker van Naem dat de ambtelijke organisatie doorlichtte. Welnu met de ambtelijke organisatie bleek niets mis. Het razendsnel bijgetoverde bijzettafeltje was het levende bewijs dat Wijdemeren alert en snel reageert.

Een warm bad

Het werd nog mooier. Ik was al anderhalf jaar niet meer in de Soepfabriek geweest. (Liefkozende term voor ons gemeentehuis, ooit lang geleden bedacht door ex-wethouder Co de Kloet.)
Ik werd zeer vriendelijk door een mij onbekende dame welkom geheten, want ja, corona hè. Zij bleek de raadsgriffier Elske Hörchner. Wat aardig!
Het werd nog beter.  Bij de aanvang van de pauze vroeg zij naar het emailadres waarop zij mij bijzonderheden van de commissie- en raadsvergaderingen kan doen toekomen. Ik gaf haar dat met groot genoegen om het kakelvers verkregen samenwerkingsverband tussen de burgerjournalistiek en  griffie te vieren.

Dit was toch in volstrekte tegenspraak met de conclusies die alle fracties trokken uit het rapport van Necker van Naem. De burger eerst! Vragen wat je voor hem kan doen. Eigen initiatief om te zorgen voor een persbijzettafeltje. Vragen om je emailadres. Een warm bad! Wat wil je nog meer?

Nou…

Eerlijk gezegd zou ik graag een fusie zien. Het liefst de in het huidige collegeakkoord beloofde fusie in Gooistad, maar als dat niet meer kan, omdat er niets aan gedaan is, dan maar met Hilversum.
Maar  fusie, dat was waar het rapport van Necker van Naem niet over ging. Stan Poels (GL) was de enige die pleitte voor een fusie met Hilversum om de kosten in de hand te houden en de lijdensweg van Wijdemeren na jaren palaveren positief af te sluiten

Fusie?

(Gelukkig maar voor dat Hilversumse CDA raadslid dat die klus trok zonder dat ons college een flauw idee had dat dat zo zat. Necker van Naem had het er intern wel over gehad, maar had zijn mond stijf dicht gehouden. Wat niet veel vertrouwen wekt. Misschien kwam het woordje fusie wel daarom niet voor in hun rapport. Dat zou de campagnes van de lokale Wijdemeerse partijen voor de, verkiezingen in maart maar in de war schoppen.)

Stevige toekomstplannen

Burgemeester Crys Larson had veel woorden nodig om haar stevige toekomstplannen met Wijdemeren uit te leggen. Stevig, al zaten er wel veel enerzijds- anderszijdsen in. En was het wel wat merkwaardig dat zij heel lang moest nadenken over de vraag van Gert Zagt of er vanuit de organisatie wel eens de noodklok geluid was. Ik vroeg mij af of zij wel eens gewoon in het gebouw rond loopt en bij een koffieautomaat een praatje aanknoopt. Nog merkwaardiger was haar antwoord op de vraag van Stan Poels (GL): “Als u geweten had dat de projectleider van Necker van Naem ook raadslid in Hilversum is voor het CDA, wat was dan uw reactie geweest?”

”Tja, enerzijds dit, maar anderzijds dat.
Goed!”
Eh ja, dus?

Ik schreef het al eerder, een gouden tip. Ga eens een kop koffie drinken in Beverwijk bij Martijn Smit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.