Klinisch dood

Typ “Klinisch dood” in als zoekterm in Google en de eerste omschrijving die naar boven komt is:

“In het huidige medische jargon wordt met de term klinisch dood meestal hetzelfde bedoeld als met hersendood. In deze toestand zijn alle hersenfuncties uitgevallen. Het lichaam kan daardoor niet meer zelfstandig functioneren.”

Een betere analogie voor de gemeente Wijdemeren kan ik me niet voorstellen. Een gemeente waarvan de burgemeester zegt: “Er is in het recente verleden de suggestie gewekt dat de basis (van de gemeente) voldoende was om op voort te bouwen, hetgeen echter niet het geval is.”

Een gemeente waarvan raadslid Jan Verbruggen denkt dat er teveel personeel op de verkeerde plaats zit en waar raadslid Gert Zagt hem vervolgens op terechtwijst: “Het is stuurloosheid, dat staat in alle onderzoeksrapporten.”

Een gemeente waar vanaf 2014 tonnen, nee miljoenen aan lijvige rapporten en reorganisaties is uitgegeven en het resultaat er gewoonweg niet is en nooit zal komen. Geld van de burgerij, honderden euro’s per volwassene, gewoon weg, foetsie.

Stuurloosheid, ontwijkende antwoorden, de ogen sluiten voor de realiteit. Zagt noemde het terecht “het vooruit bulldozeren van alle problemen”  Het standpunt van de gemeente is dat men streeft naar een fusie in 2028 tot Gooistad en geen tussenstappen wenst. Ach, hoe doorzichtig; dat Gooistad zal er nooit zonder tussenfasen komen en in één klap zeker niet in 2028. Maar het is een mooi excuus voor de verschillende politieke partijen om het opheffen van deze ten dode opgeschreven gemeente vooruit te schuiven en vooral geen noodzakelijke besluiten nemen.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal het wederom duidelijk zijn: Partijen (ik noem ze de plucheplakkers) die hun ogen sluiten voor de werkelijkheid en de kiezer paaien met “ZELFSTANDIGHEID” omdat ze daarmee denken meer stemmen te kunnen binnenhalen en partijen (ik ken er tot op heden maar een.. PvdA/GL, ik noem ze helden) die een eerlijke toekomst schetsen en daarin helder maken dat deze gemeente zo snel mogelijk moet gaan werken aan fusieplannen.

Jammer genoeg voorzie ik dat de gemiddelde Wijdemeerse kiezer zich graag laat voorliegen, dus staan ons diverse ronkende propagandablaadjes te wachten van de plucheplakkers waarin we gaan lezen “…dat het opperbest gaat met deze gemeente onder hun leiding, geen reden tot paniek…” Apolitieke eerlijkheid zal in deze gemeente wederom aan het kortste eind trekken, u bent gewaarschuwd heer Poels.

Enfin, voor de goede verstaander is het zonneklaar, deze gemeente Wijdemeren is zonder enige twijfel klinisch dood.
Wie trekt de stekker eruit ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.