Kijk nu eens, de Wijdemeerse politiek in beeld: mooi zo . . . althans uhhh

Woensdagavond. In het gemeentehuis is een raadscommissie bijeen en zie: voor wie er niet bij kan zijn, wordt de boel in beeld gebracht. Da’s voor het eerst. Hartstikke goed! Dat wil zeggen, het initiatief daartoe, want de uitvoering . . .

Natuurlijk, er zijn voor deze zich krakend naar het einde slepende gemeente wel belangrijker dingen. Maar toch even die commissievergadering. Tot op heden kregen belangstellenden die niet bij vergaderingen van commissies of raad konden zijn alleen geluid te horen (uitgezonderd de coronaperiode, toen mensen achter de camera’s van hun laptops plaats namen).

Maar woensdagavond was er dus voor het eerst ook beeld. Ja, soms ging dat goed en was het van toegevoegde waarde. Maar niet altijd. Zie onderstaande voorbeelden.

Wethouder Gert Zagt: lang genoeg om in elk geval met zijn hoofd in beeld te komen.
Wethouder Els Kruijt: net te klein van stuk voor de instelling van de camera.
Rosalie van Rijn (CDA) . . . nemen we althans aan, want haar stem was te horen en het haar heeft wel iets weg van het hare.
Henrieke Abrahamse (PvdA/GroenLinks) aan het woord? Nee, haar fractiegenoot Ram Lachman stelt financiële ongerijmdheden aan de orde.
Michiel van Balen (VVD) aan het woord? Nee, nu we dit zien legt Hernrieke Abrahamse het college vragen voor.

Aan te nemen valt dat het bij volgende gelegenheden verbetert. Misschien al bij de raadsvergadering van volgende week, wie weet. Benieuwd trouwens waar dan de nieuwe Fractie Goetheer zit: nog naast het smaldeel van De Lokale Partij of elders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.