Mysterieuze camera heeft nog een laatste verrassing in petto

Dachten we het mysterie van de camera aan de Leeuwenlaan in ’s-Graveland grotendeeld te hebben opgelost, blijft die elektronische gluurder toch nog een laatste verrassing in petto te hebben. Kijkt u hieronder maar even mee.

Een oplettende bewoner van het ’s-Gravelandse Noordereinde en ik dachten het nog zo mooi voor elkaar te hebben. Na een rondgang langs diverse instanties hadden we toch maar mooi blootgelegd hoe het zit met die mysterieuze camera die een week of vijf, zes geleden opdook aan de Leeuwenlaan, vanaf de Smidsbrug zo’n 150 meter in de richting Hilversum.

De camera was neergezet in opdracht van de politie. Het ding was gehuurd bij het bedrijf Connection Systems en het ging om een zogeheten ANPR-camera, die passerende voertuigen vastlegt – niet alleen hun kentekenplaten maar ook inzittenden. Hij was neergezet vanwege ‘een veiligheidssituatie in Hilversum’. En hij zou er nog ongeveer twee weken blijven staan.

Maar wat blijkt deze maandag, iets na het middaguur? De camera staat er niet meer! Hij is weg, foetsie! Zie deze foto.

Camera? Welke camera? Hij is weg!

Eerlijk gezegd hebben de oplettende ’s-Gravelander en ik geen trek om er opnieuw achteraan te gaan en uit te vissen hoe het nou kan dat we vrijdag van de politie hebben vernomen dat het ding er nog een weekje of twee blijft staan en maandagmiddag plots verdwenen blijkt. Weg is weg, daar willen we het maar bij laten.

Laat ik besluiten met een positieve gedachte. Dat de camera weg is, betekent in elk geval voor de buren in Hilversum dat ze zich geen zorgen meer hoeven maken over de ‘veiligheidsituatie’ waarover de politie vrijdag nog sprak. Die zal immers vast niet meer actueel zijn, anders was de camera aan de Leeuwenlaan niet verwijderd.

2 gedachten op “Mysterieuze camera heeft nog een laatste verrassing in petto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.