Nee maar, daar is Joost Boermans weer

In 2022 zwaaide D66’er Joost Boermans af als wethouder in Wijdemeren, het jaar daarvoor was hij al verhuisd van Nederhorst den Berg naar Epe op de Veluwe. Exit Boermans dus. Maar zie: hij is terug. Niet in het Wijdemeerse gemeentehuis, maar in Bussum, bij de Regio Gooi en Vechtstreek.

Joost Boermans in 2020, als wethouder. (Foto Douwe van Essen)

Jaren was Boermans (nu 51) voor de Democraten actief in Wijdemeren. Hun fractie in de gemeenteraad voerde hij aan in de jaren 2014-2018, wethouder was hij in de raadsperiodes 2010-2014 en 2018-2022. Om privé-redenen verhuisde hij in 2021 naar de Epe (waar hij inmiddels lid van de gemeenteraad is). Dus trok hij aan Rading 1 in Loosdrecht de deur achter zich dicht toen in 2022 het nieuwe Wijdemeerse college aantrad.

Fikkie?

Maar nu is hij terug, zag ik afgelopen weekend, en wel bij de Regio Gooi en Vechtstreek. Bij vergaderagenda’s van regionale wethouders staat vermeld dat ene Joost Boermans er optreedt als secretaris. Mijn eerste gedachte: zouden er meer hondjes Fikkie heten? Maar nee, Regio-woordvoerster Marije Mansfeld bevestigt dat het inderdaad om de Joost Boermans gaat die we kennen uit Wijdemeren.

Desgevraagd legt hij zelf uit hoe een en ander in elkaar zit. Bij het Apeldoornse bureau Leanent werkt hij momenteel als manager publieke sector. Vorig jaar kwam hij bij toeval met de Regio Gooi en Vechtstreek in contact. Die had een klus die na aanbesteding aan bureau Leanent is gegund. En dus is Boermans door dit bureau op interim-basis eind oktober, begin november voor een paar dagen per week gedetacheerd bij de Regio Gooi en Vechtstreek.

‘Prima en prettig’

Wel bijzonder om als ervaren oud-wethouder ineens aan de andere kant van de tafel te zitten bij vergaderingen van regionale wethouders? Boermans: ,,Ja, maar het is prima en prettig zo, geen rariteit’’. Het bevalt zelfs zo goed dat hij op 1 april bij de Regio in vaste dienst treedt.

Als fulltime programmasecretaris sociaal en fysiek domein is hij dan verantwoordelijk voor de voorbereiding van en verslaglegging over wethoudersoverleggen en ook voor de voorbereiding van zaken tussen de Regio en de Metropoolregio Amsterdam (MRA). ,,Procesmatig hè, niet inhoudelijk want daar ga ik niet over.’’

Pittig

Aangezien hij een deel van de week aanwezig moet zijn in het Regio-kantoor in Bussum, maar ook een deel van de week vanuit huis kan werken, ziet hij het helemaal zitten. ,,Op dit moment werk ik als consultant, ben ik in Epe raadslid en heb ik ook mijn privéleven. Die combinatie is pittig.’’ Dat wordt straks dus beter behapbaar.

Eén gedachte op “Nee maar, daar is Joost Boermans weer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.