Ook jeugdhulpvervoer naar Vervoer BV

In stappen gaat Vervoer Gooi en Vechtstreek BV zich ook ontfermen over het zogeheten jeugdhulpvervoer. In oktober vonden de betrokken wethouders uit de Regio Gooi en Vechtstreek dat al een goed idee, op 10 april ligt het plan ter goedkeuring op tafel bij het algemeen bestuur van de Regio.

Vervoer BV kennen we van de WMO-taxi en het leerlingenvervoer. Zorginstellingen hebben de suggestie gedaan dat het regionale overheidsbedrijf ook het jeugdhulpvervoer voor zijn rekening gaat nemen. Dat betreft vervoer van jeugdigen naar dagbesteding die ze volgen in plaats van onderwijs. Volgens die zorginstellingen is het beter voor de betrokken jongeren als Vervoer BV ze haalt en brengt.

Stappenplan

Eigenlijk was het al bij de start op 1 januari 2021 de bedoeling dat Vervoer BV ook het jeugdhulpvervoer op zich zou nemen, maar dat kwam er tot nu toe niet van. Ook op dit moment heeft het bedrijf daarvoor nog niet de capaciteit, maar daarvoor is een stappenplan bedacht. Het is de bedoeling dat Vervoer BV eerst de coördinatie van het jeugdhulpvervoer op zich neemt, terwijl onderaannemers het uitvoeren. Zelf pakt Vervoer BV ook de uitvoering van het jeugdhulpvervoer dan op in 2026, zo is het plan.

Over heel veel geld gaat het overigens niet. In het voorstel aan het algemeen bestuur van de Regio is sprake van 100.000 euro per jaar, waarvan 70.000 euro zal worden gedeclareerd bij de zorginstellingen en 30.000 euro bij de gemeenten. Naast de zes in het Gooi en de Vechtstreek doet ook Eemnes hieraan trouwens mee.

Regio-berichten

Geheel tot slot: wellicht vraagt u zich af waarom ik aandacht besteed aan iets dat niet specifiek Wijdemeers is, maar de hele Regio betreft. Het antwoord is simpel, namelijk dat De Gooi- en Eemlander de Regio niet (meer) volgt. Zolang dat zo blijft, zal ik om lezers van Rading Nul van dienst te zijn zo af en toe een Regio-onderwerp belichten dat voor inwoners van (ook) Wijdemeren interessant kan zijn (waarbij bureaucratische rimram onbesproken blijft). Lezers Rading Nul een streepje voor, zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.