Rading Nul en ’the British Empire’

Leuk! De ‘host’ waar Rading Nul is ondergebracht  heeft recent iets nieuws in zijn statistische data gestopt: de landen van waaruit lezers Rading Nul bekijken. Dat leidt tot een verbluffende conclusie.

(Illustratie CIA World Factbook/publiek domein)

Ja beste lezers, voor één keertje dan: geuren met de veronderstelde voortreffelijkheid van dit weblog. En dan gaat het niet om de inhoud van de bijdragen, want u bent ongetwijfeld heel goed in staat om u daarover zelf een oordeel te vormen. Nee, dit gaat over de data die de ‘host’ ons levert. Het opvallendste nieuwe daaraan zijn de landen van waaruit lezers kennis nemen van Rading Nul.

Verder, veel verder

Huh, landen? Meervoud? Dat zal toch Nederland zijn, want Wijdemeren ligt immers in Nederland? Nou ja, vanaf een Spaanse vakantiebestemming zal een Loosdrechter misschien eens een keertje Rading Nul bezoeken. En een Kortenhoever die beroepshalve een tripje naar Duitsland maakt, doet dat misschien ook eens. Maar verder?

Nou, er is wel degelijk ‘verder’, letterlijk, ja zelfs veel verder. Dat bleek me toen ik keek naar de dagen van 11 februari tot en met 12 maart – een tijdvakje overigens waarin op Rading Nul vrij weinig is geschreven, omdat in politiek Wijdemeren momenteel nu eenmaal weinig gebeurt, in het openbaar althans.

Uiteraard lazen de meeste bezoekers vanuit Nederland – en dat zal zonder de geringste twijfel bijna altijd vanuit de Wijdemeerse dorpen zijn geweest. Maar naast lezers in Nederland turfde ik bezoekers uit nog 27 andere landen.

Europa en meer

In 18 gevallen ging het om Europese landen. In alfabetische volgorde: Belgié, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Servië, Spanje, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

Ook Afrika komt in het lijstje voor, een lezer in Zuid-Afrika namelijk. En de Amerika’s, waarbij Aruba/Caribisch Nederland/Curaçao als relatief dichtbij voelt, hoewel dat in kilometers natuurlijk niet zo is. Verder noteerde ik: Canada, Guatemala en de Verenigde Staten.

Xi Jinping

En Azië? Welzeker! Wat dacht u van een lezer in de Verenigde Arabische Emiraten. Verder noteerde ik belangstelling vanuit Singapore, Indonesië en China. Tsja, zo’n Xi Jinping wil ook wel eens weten hoe de blauw-groene plassenparel wordt bestuurd. De Chinese bevolking krimpt, misschien krijgt hij wel te maken met onderbezetting in het partij- en staatsapparaat, en dan? Toch eens kijken hoe ze daar aan Rading 1 mee omgaan.

Van alle continenten ontbreken alleen nog Australië en Antarctica. Maar dat komt vast nog wel. Wat? Twijfelt u daaraan? En als iemand nu eens is verzeild in het onherbergzame Antarctica en plots hevig verlangt naar Ankeveen? Dan is het toch logisch als zo iemand op z’n laptopje intikt: rading-0.nl? Nou dan! Of wapenvanankeveen.nl natuurlijk, ja dat kan ook.

Britse rijk

Bij het bekijken van die gegevens schoot me ineens het voormalige Britse rijk te binnen. Dat werd in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw wel aangeduid als ‘the empire on which the sun never sets’ (het rijk waar de zon nooit onder gaat), omdat altijd wel ergens ter wereld een Brits (meestal koloniaal) gebied in het daglicht baadde.

Naar analogie daarvan zou ik zeggen: ‘Rading Nul, het weblog waar de zon nooit onder gaat’. Lekkere reclameslogan en gezien het bovenstaande niet eens grootspraak. Al hebben we natuurlijk het allerliefst dat we worden gelezen in de Wijdemeerse dorpen. Maar daarover hebben we gelukkig niet te klagen.

Eén gedachte op “Rading Nul en ’the British Empire’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.