RE-VIN-DI-CA-TIE!!!

Of  de gemeenteraad in de komende vergadering even een nieuwe beleidsnota over snippergroen plus een paar bijbehorende documenten wil vaststellen. In een andere gemeente zou er vast wel even over heen en weer worden gepraat, maar zou het verder nauwelijks opvallen. Maar in Wijdemeren . . . .

Verafschuwd

Dus was het woensdagavond eigenlijk alleen even de vraag wie als eerste het o zo gevreesde en verafschuwde R-woord zou bezigen. Henrieke Abrahamse (PvdA/GroenLinks) was niet van de bange en trok de stoute schoenen aan. Haar fractie, zei ze, is alert, want het gaat om de opvolger van de nota uit 2010, die over . . . . RE-VIN-DI-CA-TIE.

Die nota uit 2010, althans het beleid dat eruit voortkwam, had jarenlange discussies, onrust en juridische procedures tot gevolg gehad, aldus Abrahamse – en nu zei ze het netjes en heel gematigd. Haar fractie wilde gezien dat verleden graag weten dat de bedoeling is van het huidige college met de opgefriste beleidsnota.

Drama, debacle

Verantwoordelijk wethouder Els Kruijt bleek evenmin bevreesd om het beestje bij de naam te noemen. ,,We zijn echt niet van plan te gaan doen wat vanaf 2010 is gedaan’’, zei ze, ,,want dat was een drama.’’ In de eerste plaats voor inwoners die ermee te maken kregen, maar ook de ambtelijke organisatie was er niet blij van geworden. Het was bovendien ‘een financieel debacle, dus dat gaan we niet nog eens doen’, aldus Kruijt.

Heldere taal. Maar wat gaat er dan wél gebeuren? De veertig aanvragen van inwoners om een beetje snippergroen van de gemeente te mogen huren of kopen moeten eerst eens worden weggewerkt. Dat gaat niet zomaar, want het team vastgoed van de gemeente is maar matig bezet. En na die afwikkeling? Nou, eventuele nieuwe aanvragen kunnen dan netjes worden behandeld, helder en transparant, in gelijke gevallen een gelijke behandeling, aldus de wethouder. Actief op zoek naar zaken met snippergroen waarmee iets is, gaat de gemeente niet.

Vooruitgang

De fracties in de raadscommissie woensdagavond beluisterend zou het in de raadsvergadering van 7 december (volgende week donderdag) maar zo een simpel hamerstuk kunnen zijn. Wie had dat ooit kunnen denken: snippergroen in Wijdemeren een hamerstuk! Er is een heleboel ellende in de wereld, maar soms is er ook wel eens vooruitgang. Hoop doet leven mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.