Voor een luizige acht ton koopt u een verpoos- en verhuurhut in Loosdrecht

Komt dat zien! Een buitenkansje! Duurder dan eerder, maar nog steeds voor luttele acht ton in eurootjes  hebt u een luxe vakantievilla in Nieuw-Loosdrecht –  voor uw eigen genoegen en/of om te verhuren. De eenvoudige recreanten die er lang genoten, zijn al verjaagd. Dus voor povere optrekjes naast uw prachtige pronkhut hoeft u zich niet te generen. Poenscheppers aller landen, komt dat zien!

Villa Nautica, te zien in de nieuwsbrief.

Het ‘buitenkansje’ doet zich voor bij wat heel lang Caravanpark Nieuw-Loosdrecht was en nu Residentie Nieuw-Loosdrecht heet. De ontwikkelingen daar zijn u ongetwijfeld bekend, al was het maar omdat ze eerder aan de orde kwamen op Rading Nul. De vorige eigenaar verkocht het park aan drie Veluwse vastgoedmannen, die zetten alle oude recreanten letterlijk aan de dijk en maakten plannen voor de bouw van veertig luxe vakantievilla’s, inclusief kavels en aanlegsteigers.

Prijs omhoog

Half december vorig jaar waren er al 32 verkocht. Nog acht te gaan. In een nieuwbrief werden potentiële kopers wel aangespoord: toen waren die acht villa’s (model Nautica) nog te koop vanaf 550.000 euro (dus inclusief btw en kosten koper zo’n zeven ton), maar de prijs kon wel eens omhoog gaan . . .

Begin februari bleek het te stagneren: nog steeds acht te koop. Maar inmiddels zijn er toch weer vier verkocht. Nog vier te gaan dus. Maar die moeten nu inderdaad meer kosten: v.a. 650.000 euro. Overdrachtsbelasting is niet verschuldigd, maar inclusief btw en kosten koper ligt de totaalprijs toch wel rond de acht ton of iets meer. Die 650.000 in plaats van 550.000 euro zal overigens wel (grotendeels) zijn oorzaak vinden in de dit jaar fors opgelopen kosten voor bouwmaterialen.

Ze willen meer . . .

In de jongste nieuwsbrief van de huidige park-, pardon, residentie-eigenaren – die opereren onder de merknaam MarinaParken – staat trouwens iets om even goed op te letten. De drie vastgoedmannen achter Hagujo BV zijn op zoek naar nieuwe objecten om te herontwikkelen en uit te ponden. ,,MarinaParken is op zoek naar campings en vakantieparken ter uitbreiding van het aanbod’’, zo valt te lezen. En, melden ze er meteen bij: ‘bij voorkeur aan het water’. Naar een lied uit de bundel Valerius’ Gedenck-Clanck (1626) zou ik willen zeggen: Wijdemeren, ‘let op u saeck’.

Eén gedachte op “Voor een luizige acht ton koopt u een verpoos- en verhuurhut in Loosdrecht”

  1. Hoeveel vakantie verblijven zijn en komen er de komende tijd bij? Welk percentage ten opzichte van vaste bewoners?
    Gaat dit weer ten koste van het dorpsgevoel en dorpsleven?
    Wat is de inbreng van tijdelijke “bewoners “ voor Loosdrecht?
    Mijns inziens niet bepaald toegevoegde waarde, behalve misschien voor de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.