Wijde Gat Concert was weer Fenomenaal

Zaterdagmiddag was het achtste Wijde Gat Concert op het Wijde Gat in Kortenhoef. Voor wie dat niet weet, er ligt achter de kern van Oud Kortenhoef een verborgen meer, het Wijde Gat. Daar werd zaterdag, op het water,  aan het eind van de middag en het begin van de avond een concert gegeven.

Foto van Wijdemeren van Boven (Twitter@Wijdemerenvbovn) van het Wijde Gat, het varende publiek en het ponton waarop de band zat. (Dank Wijdemeren van Boven voor deze prachtige foto!)

Voor schaatsers is het Wijde Gat een bekende plek als er ijs ligt. Maar de rest van het jaar is het stil. De plas en omgeving wordt beheerd door Natuurmonumenten die alle gemotoriseerde vaart op de plas verboden heeft. Behalve één keer per jaar. Dan mogen twee pramen met publiek de plas op varen, waarbij ze een enorme sleep roeiboten en bootjes met buitenboordmotoren geruisloos achter zich meenemen de plas op. Verder komt publiek in roeiboten en boten van roeivereniging Tromp uit Hilversum om zich te scharen om de plek waar de muziek gemaakt wordt in deze unieke setting.

Roeiboten, Tromp-wedstrijdboten en boten met buitenboordmotor. De laatste liggen te wachten, bij de ingang van het Wijde Gat op het Hilversums Kanaal, op een sleep van de praam. (Foto: Rik Jungmann)
Praam, gevaren door Jan-Willem Nienhuis, op weg naar het Wijde Gat en de wachtende te slepen enthousiaste publieksdeelnemers. (Foto: Rik Jungmann)

Om een uur of half zes verzamelt iedereen zich varend bij het ponton annex botter waarop de band Henk van Termeij and Friends zich geïnstalleerd heeft voor een spetterende uitvoering van jazz, pop en andere muziekvormen.

Het publiek is aangekomen. De band zit klaar. Co de Kloet jr. leidt ze in. De show kan beginnen. (Foto: Douwe van Essen)

Terwijl de in de boten de hapjes en de drankjes rondgaan, stijgt de vrolijkheid en de behoefte om mee te dansen met de aanstekelijke muziek van dorpsgenoot Henk van ter Meij (De Drie Dorpen, Ankeveen) en zijn zeer muzikale vrienden. Op drums Volkert Lenselink, Marre de Graaff op bas,  op saxofoon Gijs van Alderwegen en zang van Shane van Schoonhoven.

Het drijvende publiek, de band en Code Kloet jr. die de QR codes uitdeelt. (Foto: Douwe van Essen)

In de pauze, waarbij de muzikanten zich niet even kunnen terugtrekken in de kleedkamer, laat Co de Kloet de bekende spaarstootwillen rond gaan . Stootwillen waarin het enthousiaste publiek in de gleuf een bijdrage aan de feestvreugde kan geven. Nieuw was ook het laten circuleren van een blad met een QR code om met jet gsm te kunnen storten. Dat leidde hier en daar tot lichte verwarring bij de minder digitaal begaafden. “Je moet die code fotograferen.” Klonk het hier en daar.  Niet de bedoelde methode om geld aan de Stichting Blok over te maken, maar het zal wel goed komen, hopen we.

Co de Kloet jr. bedankt de Stichting Blok, de club van Honderd en Natuurmonumenten voor de medewerking aan dit geweldige evenement met naast hem Henk van ter Meij op de toetsen. (Foto: Douwe van Essen)

Het was een mooie avond. Het weer werkte mee met een prachtige ondergaande zon en mooie wolkenluchten. Oude vriendschappen werden opgepakt, want het Wijde Gat Concert is inmiddels ook een soort unieke Kortenhoefse reünie waar men elkaar weer met blijdschap terug ziet. Op het eind golfde de plas van het vele dansen. Het beste bewijs voor een geslaagde avond.

Foto: Douwe van Essen.

Eén gedachte op “Wijde Gat Concert was weer Fenomenaal”

  1. Het was een schitterende avond. Ons dorp op z’n best! De sfeer relaxed en gebroederlijk. Elkaar helpen met vastleggen, ongelukkigen die in het water vielen eruit halen, genieten van de muziek en de natuur. Met de zonsondergang als decor weer naar huis. Dank BLOK! Tot volgend jaar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.