Wob-verzoek (2): Pluim voor postkamer

Al pijlsnel na het eerste bericht over het Wob-verzoek aan burgemeester en wethouders kan ik u het allereerste vervolgstapje melden. En dat grijp ik graag aan om een pluim uit te delen.

Zoals gemeld heb ik bij het Wijdemeerse college de voorlopige versie opgevraagd van het onderzoeksrapport van bureau Necker van Naem over de ambtelijke organisatie – plus alle daarover handelende correspondentie. Daartoe heb ik mij beroepen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Ik schreef dat ik u van voortgang en resultaten op de hoogte zal houden. Tot mijn aangename verrassing kan ik daarvoor al meteen vandaag in de pen klimmen.

Een envelopje met daarin het op papier gezette Wob-verzoek leverde ik gisteren in bij de balie van het gemeentehuis. De mevrouw daar zei dat ze het poststukje aan de postkamer zou geven. Het was toen iets na half een in de middag.

Wie schetst mijn verbazing toen ik al vandaag in de brievenbus een envelop vond van de gemeente Wijdemeren. Die envelop bevatte een keurige bevestiging van ontvangst van het Wob-verzoek aan burgemeester en wethouders. Was getekend: ‘Medewerker Postregistratie’.

Die anonieme medewerker verdient wat mij betreft een pluim. Immers tussen pakweg 12.30 en 16.00 uur is op de postkamer mijn envelopje in ontvangst genomen en meteen afgehandeld: geopend, de brief daarin bekeken (en doorgestuurd naar de juridische afdeling), een bevestigingsbriefje gemaakt en aan de post aangeboden. Dat mag gerust verheugend snelle dienstverlening heten.

Het mag in de betonkolos aan Rading 1 dan kraken en piepen op allerlei plekken, daar mag door politiek en inwoners dan terecht over worden geklaagd, maar het is toch leuk te kunnen melden als iets wél goed gaat. Dank daarvoor, ‘Medewerker Postregistratie’, u hebt mijn dag helemaal goed gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.