Bouwen Ankeveensepad

Vandaag deed de Raad van State uitspraak in de slepende zaak waarin het gaat over het wel of niet bouwen aan en achter het Spieghelhuis en langs de Noordzijde van het Ankeveensepad in Nederhorst den Berg. Alle bezwaren tegen de bouw werden ongegrond verklaard.

Hier ging het om.

De inleidende tekst van de uitspraak van de Raad van State van 10 mei 2023:

“Bij besluit van 18 november 2021 heeft de raad van de gemeente Wijdemerenhet bestemmingsplan “Dammerweg 3 – 4” vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van maximaal zes grondgebonden woningen, bestaande uit vier (twee keer twee) twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande woningen, en maximaal drie sociale koop- of huur appartementen, bovenop het bestaande “Spiegelhuys”. Het plangebied ligt in de kern van Nederhorst den Berg. Aan de noordzijde van het plangebied ligt de monumentale rooms-katholieke Onze Lieve Vrouwe-Hemelvaartkerk, die gebouwd is in 1889. Ten zuiden van de kerk bevinden zich de pastorie en het parochiehuis. Aan de zuidzijde van het plangebied ligt het Ankeveensepad. De beoogde grondgebonden woningen zijn georiënteerd op dit pad. Aan de westzijde van het plangebied loopt de Dammerweg. Tegen dit plan hebben [appellant sub 1], wonend aan de [locatie A], en de Stichting beroep ingesteld. KWP Vechtstreek B.V. en anderen zijn gezamenlijk initiatiefnemer van het plan.”

De uitspraak

“Beslissing
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:
verklaart de beroepen ongegrond.”

Bouwen maar

Dus er mogen langs het Ankeveensepad zes grondgebonden woningen (2×2 onder 1 kap en 2 vrijstaand) gebouwd worden. En er mogen drie sociale appartementen op het Spieghelhuis gebouwd worden. Die uitspraak leidt tot vreugde bij de partijen die het besluit van het vorige college steunden.  In dat college had wethouder Jan Jaap de Kloet (DorpsBelangen) dit onderwerp in zijn portefeuille. Een gevalletje “de aanhouder wint” dus, waaraan het huidige college een voorbeeld aan mag nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.