Charlie Aptroot wordt Waarnemer Larson

In een persbericht laat de Commissaris van de Koning weten dat burgemeester Larson tijdens haar ziekte vervangen wordt door Charlie Aptroot. Hij zal op 16 oktober in Wijdemeren beginnen met de waarneming.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. (Foto: Prov. NH)

Het persbericht luidt:


Waarnemend burgemeester Wijdemeren benoemd

In goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Wijdemeren benoemt de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, met ingang van 16 oktober de heer Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wijdemeren.

De huidige burgemeester Crys Larson heeft op medisch advies haar taken tijdelijk moeten neerleggen. Aptroot vervangt de zieke burgemeester Crys Larson voorlopig.

Met de waarneming wordt bijgedragen aan de bestuurlijke continuïteit van de gemeente Wijdemeren. Tot 16 oktober worden de taken opgepakt door de loco burgemeester. Charlie Aptroot (1950) is eerder waarnemend burgemeester geweest in Hoeksche Waard, Hilversum, Wassenaar en Voorschoten. Daarvoor was hij vanaf 2012 burgemeester van Zoetermeer. Eerder was hij van 2003 tot 2012 namens de VVD lid van de Tweede Kamer.


Ps. In het eerste bericht stond dat de datum van indiensttreding van de heer Aptroot 23 oktober zou zijn. In het definitieve persbericht is dat gewijzigd in 16 oktober zo liet de afdeling communicatie van Wijdemeren ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.