Een nieuwe lente een nieuw geluid, college 2022.

Eind vorige maand liet Gert Zagt (DLP) weten dat hij twee partijen bereid heeft gevonden om met zijn partij van acht zetels van de 19 een coalitie te gaan vormen. Dat zijn de VVD (2 zetels) en de PvdA/GroenLinks (2 zetels).

De nieuwe coalitie. V.l.n.r. Alette Zandbergen (DLP *), Stan Poels (PvdA/GroenLinks*), Wilna Wind (PvdA/GroenLinks), Gert Zagt (DLP*), Els Kruijt (VVD*) en Sorrel Hidding (VVD). (Met * zijn de vier beoogd wethouders.) Foto: Douwe van Essen.

Het is even wennen om de oude bekenden van voorheen DorpsBelangen na een intermezzo van vier jaar in de oppositie met hun nieuwe partij De Lokale Partij nu weer aan de macht te zien. Wat ook even wennen is, is  de terugkeer van Els Kruijt  als beoogd wethouder voor de VVD. Zeker voor inwoners van de vroegere gemeente ‘s-Graveland is Els (toen nog Van Hall-Kruijt) een heel oude bekende. Zij zat van 1990 tot 1995 in de raad van ‘s-Graveland, maar kreeg onenigheid met haar wethouder Dick ’t Hoen, waarna zij in 1995 uit de raad en de actieve lokale politiek stapte.

Lijsttrekker VVD Wijdemeren

Op 12 juli 2001  gaf de VVD in de aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november een persbericht uit waarin werd meegedeeld dat Els van Hall-Kruijt in de politiek na zes jaar terugkwam als lijsttrekker voor de VVD Wijdemeren. De VVD kreeg in de nieuwe raad vier zetels met Els van Hall-Kruijt als fractievoorzitter. Haar fractiegenoten waren Ernst Haselhoff Lich Kastelijn, Gerrit van den Broek en Wim Lorjé. De VVD kwam in de oppositie tegenover het CDA, DB, PvdA college.

VVD on the move

Bij de verkiezingen op 7 maart 2006 was Els Kruijt weer lijsttrekker voor de VVD. De VVD hoopte op meer zetels, maar kreeg er weer vier. Dat gaf veel beweging bij de vorming van het college waarin Wim Lorjé wethouder werd voor de VVD. Els Kruijt stopte met het raadswerk. Er kwam een heel nieuwe VVD fractie onder fractievoorzitterschap van Joep Frijdal met Leonique Krätzschmar, Ruud Buijs en Michiel van Balen als leden van de fractie.

Tussen 2006 en nu vervulde zij geen actieve rol in de lokale politiek. Maar nu komt zij terug als wethouder. Els van harte welkom terug.

Het collegeprogramma wordt in elkaar getimmerd en geschroefd. Paars Plus eigenlijk, waarbij DLP de Plus is. V.l.n.r. Wilna Wind, Stan Poels, Gert Zagt, Alette Zandbergen, Sorrel Hidding en Els Kruijt. Foto: Douwe van Essen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.