Je staat op mute, lieverd

In een beeldvormende sessie op 22 juni werd een plan gepresenteerd om Ottenhome, naast de bestaande functies (bootverhuur, restaurant, vergaderruimtes, bedrijfsfeesten) een uitgebreide hotelfunctie te geven. Dit is in het Gebiedsakkoord van enkele jaren geleden als mogelijkheid ingebracht. Eigenaar Tim Emmelot was ook heel helder in zijn uitleg:

“Het geeft mijn bedrijf veel meer stabiliteit, ik heb nu een sterk seizoensgebonden bedrijf met zomers topdrukte en in de winter liggen we vrijwel stil. Met een hotel met vergadermogelijkheden zal er ook in de wintermaanden voldoende werk omhanden zijn.”

De commissie werd meegenomen in een presentatie met impressie op film door de architect van het plan Dirk Vroegindeweij, een oude bekende in deze commissie; Dirk was ooit commissielid namens PvdA/GL. Het plan zag er fraai uit; een mooi architectonisch geheel van drie met elkaar verbonden gebouwen, aan de buitenkant op meerdere niveaus omzoomd door terrassen die veel weg hadden van een scheepsdek. Dirk kennende verraste het niet dat er veel met groen werd gewerkt, zodat het toch wel fors te noemen hoofdgebouw min of meer zou opgaan in de omgeving.

Impressie Dirk Vroegindeweij

Een hotel op die plek ? Jazeker, een slimme keuze. Goed bereikbaar, middenin de Randstad en toch ook middenin de natuur. Een uitstekend initiatief, waar deze gemeente z’n handjes voor mag dichtknijpen. Wanneer er dan ook nog een vaarverbinding naar Loosdrecht wordt gemaakt dan is het plaatje helemaal af.

Met de buurt waren inmiddels gesprekken gestart om ook voor hen het nieuwe plan te optimaliseren. Zo werd het aloude parkeerprobleem getackeld door een parkeergarage, alhoewel daar nog wel wat discussie over was. Qua groenvoorziening is het project zeker in goede handen bij Dirk Vroegindeweij, die ooit in een commissievergadering grote moeite bleek te hebben met een bestemmingsaanpassing van een afgetrapt grasveldje, volledig omsloten door gebouwen. “Dit stukje natuur komt nooit meer terug” of woorden van die strekking werden door hem uitgesproken. Bij Ottenhome mag hij zijn hart ophalen.

Kortom, goed plan, mooi vooruitzicht, prachtige architectuur. Het wachten is nu op de Provincie die (naar zeggen) na bezoek van een uitgebreide delegatie te kennen gaf  “dat de plannen tot nu toe op de goede weg waren”  Wie weet kunnen we binnenkort Tim Emmelot feliciteren met een pracht van een nieuw hotel.

En de titel? Voorzitter Ria Hennis gaf het woord aan Tim Emmelot, die vervolgens onverstaanbaar was en na een opmerking daarover zijn microfoon op mute zette en vrolijk doorsprak. Waarop Ria Hennis heerlijk impulsief  riposteerde: “Je staat op mute, lieverd.” Kom daar maar eens om in de gemeenteraad van Hilversum.

Eén gedachte op “Je staat op mute, lieverd”

  1. Nou dan zal het wel lekker druk worden op dat smalle weggetje naar de Zuwe. Officieel mag je daar 80 km/u rijden. En er zijn lieden die dat dan ook doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.