Leuren met laatste luxehut Loosdrecht

Op voorheen Caravanpark Nieuw-Loosdrecht is nog steeds een luxe vakantiebungalow onverkocht. De eigenaren van wat nu Residentie Nieuw-Loosdrecht heet, leuren ermee in hun maandag verstuurde nieuwsbrief. De prijs is wel weer omhoog gegaan: vanaf 695.000 euro.

Villa Nautica, te zien in een eerdere nieuwsbrief van MarinaParken: te koop in Loosdrecht.

Het drama voor de oude recreanten op Caravanpark Nieuw-Loosdrecht is bekend. Rading Nul schreef er eerder over en andere media ook. Die oude recreanten moesten met hun vakantieparadijsjes ophoepelen en  plaats maken voor veertig luxe vakantiebungalows.

Te geef

Die optrekjes kostten aanvankelijk vanaf 550.000 euro. In december 2021 waren er al 32 verkocht. Februari 2022: nog steeds acht te koop. In september 2022 waren er weer vier verkocht, dus nog vier te gaan, zij het dat die toen werden aangeboden vanaf 650.000 euro, een ton meer dan daarvoor.

Hagujo BV, de eigenaar van Residentie Nieuw-Loosdrecht, opererend onder de merknaam MarinaParken, is het inmiddels gelukt er toch weer drie te slijten. Met de laatste leuren ze nu in hun jongste nieuwsbrief. En die is opnieuw duurder geworden: vanaf 695.000 euro. Daarover moet ook nog btw worden betaald plus ‘k.k.’ (kosten koper), maar geen overdrachtsbelasting. Al met al gauw 8,5 ton of iets meer voor 65 vierkante meter verblijfsruimte (met twee slaapkamers en twee badkamers) op een kavel van 300 vierkante meter. Mevrouw, meneer, het is bijna te geef!

Nog een ‘Residentie’

In diezelfde nieuwsbrief meldt MarinaParken een nieuwe aankoop: Familiecamping Vogelenzang, in de buurt van Haarlem. Familiecamping is kennelijk wat te gewoontjes en Vogelenzang ook, dus vanaf nu heet het daar MarinaPark Residentie Bloemendaal. Alleen aan het adres viel uiteraard niets te doen: Tweede Doodweg 17, Vogelenzang. 😉

Het plan is er snel een ‘luxe en eigentijds vakantiepark’ te realiseren met ‘ca. 350 vakantiewoningen’, aldus MarinaParken. Regio-omroep NH Nieuws meldt dat het de bedoeling is dat er voor gewone kampeerders een veldje overblijft, maar dat die dat te weinig vinden en een petitie zijn gestart.

Eén gedachte op “Leuren met laatste luxehut Loosdrecht”

  1. En binnenkort ook op het dooie end bij jachthaven.
    Mensen moeten eraf en ligplaatsen worden verkocht voor 30.000 euries.
    Zo krijgen ze overal voet aan de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.