N-NH en CU over Groenewoud

De fracties van Namens Noord-Hollanders en de Christenunie in Provinciale Staten stelden een hele serie vragen over de vuilnisbelt Groenewoud in Kortenhoef. De sterk vervuilde belt houdt de gemoederen al 50 jaar bezig, zonder dat er iets gebeurt.


Bij Kortenhoef ligt de enorme vuilnisbelt Groenewoud
, tussen beschermd natuurgebied aan de ene kant en een grote woonwijk aan de andere kant. Op deze belt is naar verluid gestort van 1959 – 1973 en sindsdien heeft geen sanering plaatsgevonden. Namens Noord-Hollanders maakte recent een filmpje over Groenewoud.

Namens Noord-Hollanders en ChristenUnie willen weten wanneer er nu eindelijk gesaneerd gaat worden. Bovendien maken zij zich zorgen over de veiligheid en gezondheid voor de gebruikers op en om het gebied.

Al in 2009 noemde een rapport het ‘ernstig en spoedeisend’ om deze vuilnisbelt (met ook chemisch afval) te saneren. Maar nu, 14 jaar later, is dat nog steeds niet gebeurd. Michel Klein (ChristenUnie) en Grethe van Geffen (Namens Noord-Hollanders.) willen weten hoe het er nu mee staat en wanneer sanering prioriteit krijgt.

De Vragen

De vragen zijn te vinden op de website van de provincie. Er wordt ook expliciet gevraagd naar wat er zeer onlangs besproken is tijdens de themameeting op 21 februari en welke conclusies er getrokken worden.

Eén gedachte op “N-NH en CU over Groenewoud”

  1. Ik heb dit filmpje gezien en gevraagd wie deze mevrouw is. Ze komt hier niet vandaan, heeft geen idee wat hier ligt. Vroeg mij zelfs om meer info…..
    M.i. Moet de belt blijven liggen. Vuil en gif vermenigvuldigt zich niet. Maar ga je hier in roeren, heb je problemen!! En dat roeren gaat gebeuren, ook al breng je er waterwoningen naartoe. Er zal tóch gegraven moeten worden om water te maken, neem ik aan……
    Inmiddels heeft de natuur zich hier gevestigd en wilde men niet méér natuur? Ja, en geld natuurlijk…….

    Ik vraag me weleens af, wie in de gemeenteraad heeft deze belt echt meegemaakt? Een rapport zegt niet alles. Sterker nog, in rapporten word weleens een stukje waarheid verdraaid of vergeten. Net hoe het uitkomt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.