Naar het schijnt…

Er was eerder al wat gesteggel over het aantal sociale koop/huurwoningen dat op het voormalige terrein van wasserij Best (Nederhorst den Berg) gebouwd moest gaan worden. De ontwikkelaar (Bouhuisen Groep te Hoek van Holland) bood aan er 2 te bouwen, de gemeenteraad wilde er drie, conform de 1/3 regeling sociale woningbouw. Nu het project is opgeleverd onder de welluidende naam “De Vlindertuyn” is te zien dat het er twee zijn geworden. Twee sociale koopwoningen die de ontwikkelaar zelf omschrijft als seniorenwoningen.

Toch mooi, twee sociale koopwoningen toegevoegd aan de schrale woningmarkt. Twee woningen, type Argusvlinder, met een woonoppervlakte van 81 m2 die voor een slordige  205.000,– euro te koop worden aangeboden. Een flink bedrag nog voor een Wijdemeerse starter, maar niet onbereikbaar. Goed dat zo’n gemeentelijke verordening er is, anders was er ongetwijfeld op het kavel van deze twee woningen een vrijstaande villa extra gebouwd.

Alle woningen op De Vlindertuyn zijn inmiddels verkocht, zo ook de twee sociale koopwoningen. Naar het schijnt niet aan twee Wijdemeerse woningzoekenden, maar beide woningen aan 1 koper die de woningen niet zelf gaat bewonen (was daar niet een regel voor in Wijdemeren?) maar als huurwoningen zal aanbieden. Naar het schijnt, zeg ik uitdrukkelijk, want de verkopend makelaar wil er niets over kwijt.

Nu zijn twee extra sociale huurwoningen in Nederhorst den Berg ook niet verkeerd, met de nadruk op het woord “sociaal”. Want dat woordje betekent dat de huur maximaal 752 euro per maand mag zijn. Het is dus even afwachten welke huur er voor deze woningen gevraagd gaat worden en of/hoe het toewijzingsbeleid wordt gevolgd. Want zonder alle feiten te kennen, moeten we natuurlijk uitgaan van de goede bedoelingen van de koper/verhuurder. Die zal vast alle regels omtrent koop/doorverkoop/verhuur sociale woningbouw vooraf goed tot zich genomen hebben.

Is al het bovenstaande volledig bezijden de waarheid, hebben we er een heuse sociale huurbaas bij of heeft de gemeente Wijdemeren zich weer eens flink bij de neus laten nemen? De tijd zal het leren.

3 gedachten op “Naar het schijnt…”

  1. En waar bevinden zich de sociale woningen in bouwplan hoek Zuidereinde/Burgerlaan. Ik zie wel 8 peperdure villa’s staan.

  2. Het feit dat de makelaar er niets over kwijt wil… er zit een luchtje aan.
    Ik ben benieuwd of de gemeente wil reageren en er een eerlijk antwoord op kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.