Pmd-tussenstand tussen nascheiden en bronscheiden: 0-0

Omdat het spannend belooft te worden wat de gemeenteraden in de Regio Gooi en Vechtstreek willen met de scheiding van pmd (plastic, metalen, drankkartons) houden we hier de komende tijd de tussenstand bij.

Welke raad is voor voorzetting van bronscheiding door inwoners thuis, welke raad voor overstappen op nascheiding bij de afvalverwerker? Het belooft een nek-aan-nek-race te worden. Het kan gelijk eindigen: 3-3.

Maar is dat ook echt zo? Om daar achter te komen zal ik de komende weken op Rading Nul de tussenstand bijhouden. Op 15 mei komt de eindstand. Dan spreekt, als laatste, de gemeenteraad van Hilversum zich hierover uit.

Wordt het inderdaad een ‘gelijkspel’, dan moet het Regio-bestuur de knoop doorhakken. Dat is een hoofdpijndossier op zich, zoals ik al beschreef.

Maar eerst is het woord nu aan de raden, te beginnen met die van Blaricum, vanavond. Tot die zich heeft uitgesproken, is het nog eventjes 0-0. Prettige wedstrijd!

Eén gedachte op “Pmd-tussenstand tussen nascheiden en bronscheiden: 0-0”

  1. Wat ik mis is het argument van de grootste en de kleinste stortklep bij ondergrondse opslag. PMD is de grootste, restafval de kleinste. Als we ineens alles van PMD in ons restafval gaan gooien dan past dat niet meer. Wij hebben 6 verschillende manieren van bronscheiding ondanks dat we in een appartement wonen zonder enig probleem. En dus geen last hebben van die foeilelijke containers in onze siertuin. Maar ja, er zijn meer tuinen dan appartementen. En meer nog mensen die geen last lijken te hebben van het dreigend ten onder gaan van de planeet vergeleken met het uitzicht op hun tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.