René Voigt is Terug!

De vergelijking met Heintje Davids gaat niet op. Die nam jarenlang herhaaldelijk afscheid van het publiek met de aller-, allerlaatste voorstelling, waarna zij het jaar daarop opnieuw optrad.

Maar toch dringt de vergelijking zich een beetje op. Donderdag werd het nieuwe DorpsBelangen raadslid, René Voigt door plaatsvervangend burgemeester Jan Willem Nienhuis beëdigd en welkom geheten in de raad. René kwam bij de verkiezingen in maart vorig jaar niet terug in de raad, omdat Dorpsbelangen net te weinig zetels kreeg. Na 36 jaar (zes en dertig!) kwam er een einde aan zijn raadslidmaatschap voor DorpsBelangen. Maar zie! De Phoenix herrees donderdagavond uit de as. Jan Jaap de Kloet ging zich als wethouder met Formule 1 en het strandgebeuren bezighouden en verliet daartoe de Wijdemeerse gemeenteraad. En dus!

Kijk! Zonder Keten!

En dus kon plaatsvervangend burgemeester Jan Willem Nienhuis, of moet ik schrijven voorzitter van de gemeenteraad, omdat hij optrad in beide hoedanigheden, René Voigt de belofte afnemen die ieder raadslid afgenomen wordt, om de integriteit van de raadsleden te garanderen.

René Voigt begint aan zijn 37ste jaar raadslidmaatschap, gefaciliteerd door Jan Willem Nienhuis. (Zonder ambtsketen, maar een kniesoor die daar op let. Moet kunnen.) Foto: Douwe van Essen.

Vorig jaar stond in het Noord-Hollands Dagblad onderstaande kop. Met een foto van de vertrekkende door de wol geverfde raadsleden Sieta Vermeulen, Jan Verbruggen, René Voigt en Ria Hennis. Een aderlating voor het collectief geheugen van de lokale Wijdemeerse politiek.

Dik 120 jaar aan ervaring verdwijnt in Wijdemeren met het vertrek van de oude gemeenteraad.

Dat scheelt toch weer, die 120 jaar wordt door René in één klap gereduceerd tot 84 jaar. Nog veel, maar het oogt echt veel minder erg.

Welkom terug René!

O ja…

Nu we het toch over het afscheid van voormalige raadsleden hebben.  Tijdens het afscheid van de oude raadsleden vorig jaar verzocht Rading Nul om het vertrekkende raadslid Eric Torsing de Rading Nul Gouden Troffel aan te mogen bieden voor zijn no-nonsense aanpak en humor in de raadsvergaderingen. Dat werd helaas door de voorzitter geweigerd, waardoor Eric in het geniep  na afloop van de raad (toch tot zijn grote vreugde) door ons gehuldigd moest worden.

De geheime huldiging van Eric Torsing in maart 2022 door Rading Nul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.