Verkoop dure vakantiehuizen loopt gesmeerd na verjagen gewone mensen van Caravanpark Nieuw Loosdrecht

Nadat gewone mensen zijn verjaagd uit hun vakantieparadijsjes op voormalig Caravanpark Nieuw Loosdrecht, loopt daar nu de verkoop van kavels plus gepeperd geprijsde vakantiebungalows als een speer. Dat laten de nieuwe eigenaren van het park weten in een nieuwsbrief.

Still uit het tv-programma Kassa! over de treurnis in Nieuw-Loosdrecht.

Het drama in Nieuw-Loosdrecht heeft de nodige publiciteit gegenereerd. Rading Nul schreef erover, De Gooi- en Eemlander deed dat en het tv-programma Kassa! van BNNVARA zette er de schijnwerper op. De eigenaar verkocht zijn caravanpark aan drie in het Veluwse Beekbergen wonende investeerders in recreatief vastgoed. Die verjoegen de mensen die in hun caravans en huisjes soms al tientallen jaren hun vrije tijd doorbrachten. De recreanten hadden geen poot om op te staan, want de grond onder hun bedoeninkjes was niet hun eigendom, maar die hadden ze in erfpacht.

Ophoepelen

Het verhaal is daarmee simpel. De gewone man en vrouw moesten plaats maken voor de bouw van veertig riante vakantiebungalows. Koopprijs: vanaf 550.000 euro. Overdrachtsbelasting is daarvoor niet verschuldigd, maar btw wel, meldde ik eerder. Wat ik over het hoofd heb gezien, maar nu aantref in de nieuwsbrief van de nieuwe eigenaren: daarbij komt ook nog ‘k.k.’ ofwel kosten koper. Alles bij elkaar moet de koper van zo’n luxe vakantiebungalow tegen de zeven ton ophoesten. Niet iets voor de ‘gewone’ man en vrouw dus.

Maar mensen die goed in de slappe was zitten, zijn er kennelijk nog genoeg. Volgens de nieuwsbrief van de nieuwe eigenaren van het Loodrechtse vakantiepark zijn nog maar acht kavels/vakantiehuizen beschikbaar, de rest (dat zijn er dus 32) is inmiddels al verkocht.

Snel
Uit de nieuwsbrief van MarinaParken.

En, melden de vastgoedbazen, als u nog tegen de huidige prijs wilt kopen, moet u er snel bij zijn. Want, schrijven ze (overigens terecht), de prijzen van onder meer materialen lopen momenteel nogal op. Op hun vakantiepark in Maurik (Betuwe) hebben ze trouwens ook nog maar zeven onverkochte plekken. Daar worden de bungalows per 1 januari al duurder. Een vakantiebungalow in Maurik kost nu 170.000 euro (nog zonder het kavel en exclusief btw) en dat wordt op 1 januari 179.500 euro.

Luid knarsetanden over de ontwikkeling in Nieuw-Loosdrecht viel nog niet zo lang geleden te horen in de gemeenteraad van Wijdemeren. Breed leefde ongenoegen. Maar de gemeente staat machteloos. De drie Beekbergse vastgoedmannen doen  niets wat niet mag, hier zijn de wetten van de vrije markt aan het werk.

Eén gedachte op “Verkoop dure vakantiehuizen loopt gesmeerd na verjagen gewone mensen van Caravanpark Nieuw Loosdrecht”

  1. Wat zijn er veel rijke mensen in Nederland. Ik gun het iedereen alleen niet op de manier hoe het is gegaan. Word nog steeds boos .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.