Verkoop van dure vakantievilla’s in Nieuw-Loosdrecht stagneert

Aanvankelijk ging het als een speer met de verkoop van dure vakantiehuizen op voormalig Caravanpark Nieuw Loosdrecht. Maar nu stagneert de boel. Dat blijkt uit de nieuwbrief van MarinaParken, het merk waaronder de nieuwe eigenaren opereren.

Villa Nautica, te zien in de nieuwsbrief.

Het verhaal is bekend. Gewone mensen die soms al tientallen jaren genoten van hun vakantieoptrekjes in Nieuw-Loosdrecht moesten ophoepelen nadat de eigenaar Caravanpark Nieuw Loosdrecht had verkocht aan drie Veluwse vastgoedondernemers. De nieuwe eigenaren deden niets wat niet mag, maar triest was het wel voor de mensen die uit hun recreatieparadijsjes werden geschopt.

Niets illegaals

De gemeenteraad van Wijdemeren gromde, wethouder Jan-Jaap de Kloet was zeer ongelukkig met de gang van zaken, maar er viel niets aan te doen. Want zoals gezegd: de vastgoedmannen deden niets illegaals en de recreanten hadden juridisch geen poot om op te staan. Van de grond waarop hun huisjes en caravans stonden, waren ze geen eigenaar. Ze hadden die grond slechts in erfpacht.

Medio december schreef ik op Rading Nul dat het gesmeerd liep met de verkoop van de dure vakantiehuizen waarvoor op het park ruimte is. Van de 40 geplande ‘optrekjes’ van het type Villa Nautica waren er toen nog maar acht beschikbaar, dus al 32 verkocht. De nieuwe parkeigenaren spoorden potentiële kopers aan haast te maken, want de prijs kon spoedig omhoog gaan, zo luidde de waarschuwing.

Uit de nieuwsbrief.

Blijkens de laatste Nieuwsbrief van MarinaParken heeft dat niet geholpen. Er staan nog steeds acht kavels plus vakantiewoningen te koop. Uiteindelijk zullen ze ook die laatste acht dure onderkomens wel slijten, maar voor verjaagde recreanten is deze stagnatie misschien toch aanleiding voor een kortstondige, zoetzure ‘grimlach’.

Prijzen

Overigens zijn sinds half december de prijzen in Nieuw-Loosdrecht (nog) niet verhoogd. Zo’n Villa Nautica kost ook nu nog 550.000 euro inclusief kavel en exclusief btw en kosten koper. Overdrachtsbelasting is niet verschuldigd.

Inmiddels heet het park niet meer Caravanpark Nieuw Loosdrecht maar  Residentie Nieuw Loosdrecht. Logisch. Wie tegen de zeven ton voor een vakantiehuis neertelt, zit liever niet op een caravanpark, maar bij voorkeur in een residentie. Veeeel sjieker immers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.